Društvo

“IŠAO JE U SRCE ŽARIŠTA PANDEMIJE” Preminuo mladi novinar nakon mjesec dana borbe sa koronom (FOTO)

Mladi novinar iz Čačka, Miloš Lukić (35), koji se neko vrijeme borio sa korona virusom, preminuo je jutros u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu od posljedica zlokobnog virusa koji već godinu dana odnosi živote širom planete.

“IŠAO JE U SRCE ŽARIŠTA PANDEMIJE” Preminuo mladi novinar nakon mjesec dana borbe sa koronom (FOTO)
FOTO: KRUG.RS / PRIVATNA ARHIVA

Vijest o Miloševoj smrti, objavio je portal Krug, čiji je prerano preminuli Lukić, bio dugogodišnji saradnik, a prenosi Blic.

– Naš dragi kolega, prijatelj i saradnik Miloš Lukić iz Čačka preminuo je danas u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu od posledica infekcije korona virusom, imao je samo – 35 godina – stajalo je na početku saopštenja portala, koji se dirljivim i biranim riječima oprostio od mladog kolege.

Kako se navodi u daljem tekstu, Miloš se sa korona virusom borio od početka novembra mjeseca.

– Jedan od najodanijih svojoj profesiji, naš dragi kolega, novinar iz Čačka – Miloš Lukić, nije uspio da izbori bitku sa Covid-19. Preminuo je jutros u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu od posljedica infekcije korona virusom.

Ovaj neizmjerno dobar, pristojan i požrtvovan čovjek borio se s tom bolešću još od početka novembra i nažalost, uz svu pomoć ljekara, nije uspio. Mi smo kao zajednica svih novinara Srbije izgubili jednog od najboljih predstavnika ove profesije, ali prije svega odanog, odgovornog i nesebičnog prijatelja, a sama javnost novinara iz reda najboljih reportera trenutno u Srbiji.

Miloš je bio dugogodišnji saradnik i radnik za skoro sve medije u Čačku i Moravičkom okrugu, a kasnije i nacionalne agencije FoNet, podsjeća redakcija GMinfo.

Od oktobra 2018. godine bio je osnivač i vlasnik novinske agencije MNA, s kojom je samostalno izvještavao, ujedno pomažući svim kolegama kada je bilo najzahtevnije i najteže, odlazeći na mjesta i događaje na koje bi malo ko pristao da odlazi, uključujući i žarišta aktuelne pandemije.

Miloš Lukić rođen je 14. oktobra 1985. godine u Čačku. Redakcija portala Krug izražava duboko žaljenje Miloševoj porodici i prijateljima. Njegovo profesionalno naslijeđe i iskreno prijateljstvo neće nikada biti zaboravljeno.

Neka mu je večna slava – stoji na kraju objave portala Krug.