Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ISKAZUJE BESPOTREBAN STRAH” Komšić poručio Dodiku da Predsjedništvo BiH ne smije bježati od odgovornosti

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nakon izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Oružane snage BiH neće ići na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom te fizički zatvarati granice zbog migrantske krize, oglasio se i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

On je kazao da Dodik iskazuje bespotreban strah u vezi sa angažmanom Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom kako bi se suzbili ilegalni prelasci migranata.

– Moj prijedlog je bio da se angažuju inžinjerske jedinice, a ne naoružani vojnici, tako da se ne radi o bilo kakvom militantnom rješenju. Predsjedništvo BiH mora pokazati liderstvo u ovom slučaju a ne bježati od odgovornosti – poručio je Komšić za Klix.

Dodikova izjava došla je nedugo nakon završetka današnje sjednice Savjeta ministara BiH na kojoj je razgovarano o migrantskoj krizi. Ministarstvo odbrane dobilo je zadatak da prema Predsjedništvu BiH uputi Odluku o angažovanju inžinjerskih jedinica za sprečavanje ilegalnog prelaska granice BiH.

– Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog Denisa Zvizdića prema Srbiji, koji bi umjesto zatvaranja granica trebalo da razmišlja o tome kako da se nađe rješenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice – istakao je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO