Politika

"ISKAZUJE BESPOTREBAN STRAH" Komšić poručio Dodiku da Predsjedništvo BiH ne smije bježati od odgovornosti

Nakon izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Oružane snage BiH neće ići na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom te fizički zatvarati granice zbog migrantske krize, oglasio se i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"ISKAZUJE BESPOTREBAN STRAH" Komšić poručio Dodiku da Predsjedništvo BiH ne smije bježati od odgovornosti
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je kazao da Dodik iskazuje bespotreban strah u vezi sa angažmanom Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom kako bi se suzbili ilegalni prelasci migranata.

Moj prijedlog je bio da se angažuju inžinjerske jedinice, a ne naoružani vojnici, tako da se ne radi o bilo kakvom militantnom rješenju. Predsjedništvo BiH mora pokazati liderstvo u ovom slučaju a ne bježati od odgovornosti – poručio je Komšić za Klix.

Pročitajte još

Dodikova izjava došla je nedugo nakon završetka današnje sjednice Savjeta ministara BiH na kojoj je razgovarano o migrantskoj krizi. Ministarstvo odbrane dobilo je zadatak da prema Predsjedništvu BiH uputi Odluku o angažovanju inžinjerskih jedinica za sprečavanje ilegalnog prelaska granice BiH.

– Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog Denisa Zvizdića prema Srbiji, koji bi umjesto zatvaranja granica trebalo da razmišlja o tome kako da se nađe rješenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice – istakao je Dodik.