Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISKOČIO IZ VOZA U POKRETU Mašinovođi pozlilo kada je vidio da je PREGAZIO PRIJATELJA

Hronika
Autor:

Foto: M. Beljan/RAS Srbija

Mašinovođa Vladimir Đurić (35) iz Lajkovca poginuo je na željezničkoj stanici u Resniku juče oko šest sati ujutru, kada je iskočio iz voza u pokretu.

Kako nezvanično saznaje Blic, stradali Đurić nije upravljao međunarodnim vozom na linji Bar-Beograd, već je bio putnik u njemu. Njega je povezao kolega sa željezničke stanice u Lajkovcu kako bi ga dovezao u Beograd gdje je išao na posao.

– Prije nego što je voz stao na stanicu u Resniku Đurić je iskočio iz prve lokomotive na peron. Nažalost, nije dobro procijenio brzinu voza, pa nije uspio da se dočeka na noge, već je izgubio ravnotežu i umjesto na peronu, završio je na šinama… pod točkovima, a voz je prešao preko njega – ispričao je očevidac nesreće.

On dodaje, da se voz nakon toga brzo zaustavio i da je mašinovođi pozlilo kada je vidio da je pregazio kolegu sa kojim je do, par minuta prije toga, razgovarao.

– Čovjek je bio van sebe. Uhvatio se za glavu i srušio se. Od šoka je izgubio svijest, pa je Hitna pomoć morala da reaguje – kaže očevidac užasa i dodaje:

– Nije lako u jednom trenutku pričati sa čovjekom, a u sljedećem ga pregaziti. Iako se nesreća nije desila krivicom mašinovođe, on će ga nositi na duši dok je živ.

Na željezničkoj stanici zavladao je muk nakon što su saznali da im je stradao kolega.

– Susreću se oni sa ovakvim tragedijama, ali je uglavnom riječ o samoubistvima. Ovo je bilo nešto sasvim drugo i nikome nije bilo dobro – kaže izvor.

Prema riječima Đurićevih kolega sa Željezničke stanice, kažu da je bio vrijedan čovjek i da je i njegov otac nekada bio mašinovođa.

– Oni su porodično radili na Željeznici. Vladimirov otac je, takođe, bio mašinovođa, ali je sada u penziji – kažu kolege.

Vladimir je iza sebe ostavio roditelje, ženu i dvoje male djece.

Iz “Srbija voza” saopštili su juče da je do nesreće došlo “ličnom nepažnjom nastradalog kolege”.

– “Srbija voz” i “Srbija karko” žale zbog ove tragedije, gubitka mladog života i izjavljuju najdublje saučešće porodici nastradalog kolege – navodi se u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO