Društvo

IŠLI NA ŽURKE I PROSLAVLJALI PUNOLJETSTVA U izolaciji sedam zaraženih đaka, prijeti ZATVARANJE ŠKOLE

U srednjoj školi "Đura Jakšić" u Rači tri odjeljenja će biti u izolaciji zbog korone, i đaci će pratiti onlajn nastavu narednih 14 dana.

IŠLI NA ŽURKE I PROSLAVLJALI PUNOLJETSTVA U izolaciji sedam zaraženih đaka, prijeti ZATVARANJE ŠKOLE
FOTO: NEBOJŠA RAUS/RAS SRBIJA

Kako je za Blic izjavio predsjednik opštine Nenad Savković, danas je nakon sastanka Ministarstvu poslat takav prijedlog, a ukoliko se pristizanje novih oboljelih učenika nastavi, postoji mogućnost da bude zatvorena cijela škola, koja ima ukupno 11 odeljenja.

Ukoliko bi ova škola bila zatvorena, to bi bio prvi takav slučaj u Srbiji od početka trećeg talasa epidemije korona viursa, prenosi Blic.

– Riječ je o đacima koji su se zarazili vjerovatno na proslavama punoljetstva ili slavama. To su djeca kojoj je teško zabraniti takva okupkjanja – kaže Nenad Savković.

Direktorka ove srednje škole je dala saopštenje u kome se navodi da je prema preporuci Epidemioliške službe Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu predložena samoizilacija grupe učenika.

– Potvrđena je infekcija kod sedam učenika, pet iz odjeljenja maturanata, koji su u samoizolaciji od ponedeljka, 26. oktobra i još dvoje iz trećeg razreda. Učenici su se zarazili na proslavama punoljetstva, i okupljanjima u lokalima zatvorenog prostora sa velikim brojem okupljenih – navela je direktorka škole Sanja Radojević.

Problem je, kako tvrdi, to je što u školi i van nje ne važe ista pravila, i onda popuštaju mjere zaštite od korona virusa.