Politika

"Išlo se u susret potrebama penzionera" Cvijanovićeva ističe da su u proteklih devet godina penzije povećane za 55 odsto

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da su u proteklih devet godina penzije u Srpskoj povećane za 55 odsto.

"Išlo se u susret potrebama penzionera" Cvijanovićeva ističe da su u proteklih devet godina penzije povećane za 55 odsto
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Cvijanovićeva je istakla da je proteklih godina doneseno nekoliko strateških odluka, a jedna od njih je prelazak na trezor čime je obezbijeđena redovna isplata penzija u jednom danu.

Ona je dodala da je bilo i izmjena određenih zakona, te pored redovnih i vanredna usklađivanja penzija.

Cvijanovićeva je podsjetila da je od 2000. do 2005. godine bio težak period za penzionere, kada im nisu isplaćivane u cijelom iznosu ionako male penzije.

– Ali, od 2006. godine krenuli smo da mijenjamo odnos prema penzionerima i penzionoj politici – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon svečane akademije povodom 30 godina rada Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srpske.

Pročitajte još

Ona je naglasila da se kontinuirano išlo u susret potrebama penzionera, koji znaju da cijene napore institucija Srpske, prije svega Vlade i Fonda, ali i ostalih funkcionera koji su doprinijeli stabilnosti Fonda, odnosno redovnosti isplate penzija.

– Zadovoljna sam da je Vlada u mogućnosti da obezbjeđuje redovno povećanje penzija – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je zadovoljna što je kao premijer i predsjednik Srpske uvijek imala odličnu saradnju sa Fondom i Udruženjem penzionera koji su davali poseban doprinos u socijalnom dijalogu i postizanju dobrih rješenja.

Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će i u buduće biti nastavljena čvrsta veza institucija Srpske i Udruženja penzionera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije