Hronika

ISPLAĆIVAO PLATE U GOTOVINI Izbjegao porez u iznosu od 42.000 maraka, intervenisala POLICIJA

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, podnijeli su danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv J. J. iz Novog Grada, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i utaja poreza i doprinosa.

ISPLAĆIVAO PLATE U GOTOVINI Izbjegao porez u iznosu od 42.000 maraka, intervenisala POLICIJA
FOTO: FOTO: B. MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

-Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice preduzeća iz Novog Grada, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za pravno lice, u periodu od 2009. do 2011. godine, naložio da se radnicima zaposlenim po osnovu privremenih i povremenih poslova, umjesto uplate na žiro račun, isplata plata i drugih naknada obavlja u gotovini saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Osumnjičeni kako se navodi je plate isplaćivao bez obračunavanja i plaćanja propisanih obaveza poreza i doprinosa na lična primanja, te da se u cilju prikrivanja isplate ličnih primanja i izbjegavanja plaćanja propisanih poreskih obaveza, u poslovnoj dokumentaciji ne evidentira isplata plata i drugih primanja.

-Na ovaj način svjesno je izbjegnuto plaćanje propisanih poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 42.431,27 KM, od čega se iznos od 3.787,66 KM odnosi na porez na lična primanja – zaključili su iz PU Prijedor.