Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISPLATILO SE Nije mogao pronaći posao u struci, a onda je donio NAJBOLJU ODLUKU U ŽIVOTU

Biznis
Autor:

Foto: Promo/RAS Srbija

Bruno Matišin je 30-godišnjak iz Virja u Hrvatskoj koji je posao u struci počeo tražiti odmah kada je završio studije na Tehničkom fakultetu u Zagrebu 2011. godine.

– Čim sam završio pokušao sam pronaći posao u struci, ali kao što svi znamo kakvo je stanje u Hrvatskoj po tom pitanju, dao sam sebi priliku da radim poslove koji su se tada nudili, mimo moje struke. Redom to su bili poslovi raznih servisa računara, poslovi vozača, poslovi iznajmljivanja automobila, konobarisanje i slično. Sve dok mi nije pukao film i dok nisam odlučio vratiti se na traženje onog zbog čega sam i završio tehnički fakultet, a to je posao u struci. Jednostavno znao sam da moja jedina šansa leži u tome da kažem Hrvatskoj zbogom i da potražim svoje mjesto pod Evropskim, a kasnije i svjetskim nebom – započinje on svoju priču. Od te odluke prošlo je već pet godina i, kako kaže, to mu je bila najbolja odluka u životu.

– Počeci u Austriji nisu bili bajka jer na samom početku apsolutno nisam imao nikoga ko bi me uputio u bilo što, tako da sam za sve put pronalazio sam – kaže. Bilo je problema i oko traženja smještaja, oko raznih jezičnih barijera pa sve do poslovnih početaka. Sanjao sam o poslu sa kojim bi mogao raditi u struci i proputovati svijet. Tada je to bila samo želja koja je bila sakrivena duboko u meni, pošto je ipak prioritet bilo samo zaposlenje. Malo po malo, iskustvo se skupljalo brzinom munje, nove stvari su se učile iz dana u dan, a nova poznanstava sticala na dnevnoj bazi i vremenom se oko mene jednostavno stvorila takva situacija u kojoj ja više ne moram brinuti i tražiti posao jer tada su poslovi počeli tražiti mene – priča Matišin.

Ponude su dolazile sa svih strana, budući da se našao na velikom Evropskom tržištu na kome se uspio snaći u vrlo kratkom vremenu. Danas je zaposlen u jednoj Hrvatskoj firmi koja sjedište ima u Varaždinskoj županiji, ali isključivo djeluje na području Evrope te jedan dio i na području cijelog sveta.

– Trenutno obavljam poslove nadgledanja i instalacije projekata automatizacije u raznim industrijama, zadnjih tri godine to je bila kartonska industrija koja je jedna od top industrija danas u svijetu. Nadograđujemo postojeće sisiteme, instaliramo nove linije, testiramo te puštamo u rad – govori Bruno.

(epodravina)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO