Sport

ISPLATIO SE KVALITETAN RAD Omarska želi da bude stabilan prvoligaš

Dugogodišnji naporan rad u Fudbalskom klubu Omarska došao je na naplatu u ovoj sezoni. Ekipa je izborila plasman u Prvu ligu Republike Srpske, a klub čini sve da dodatno popravi infrastrukturu pred nastup u ovom rangu. 

ISPLATIO SE KVALITETAN RAD Omarska želi da bude stabilan prvoligaš
FOTO: FK OMARSKA

Ekipa je već odigrala tri prijateljske utakmice. Nakon remija protiv Čelinca (3:3), poraza od Jedinstva u Bihaću(1:3), došla je i pobjeda protiv Krupe(2:1).

Već danas će ekipa imati novu provjeru protiv Borca iz Kozarske Dubice.

Trener Milenko Vuleta ističe da pripreme idu po zacrtanom planu.

– Za sad sve ide prema planu. Zadovoljan sam kako je ekipa napredovala. Na početku sezone u stručni štab smo doveli Zlatka Jelisavca kako bi nam pomogao da što bolje spremimo ekipu. Primjetan je napredak kako individualno tako i timski i rastemo kroz ove mečeve. Ova ekipa je na okupu od 2012. godine i plasman u Prvu ligu je kruna rada. Ipak, ne želimo tu da stanemo. Naša je želja da se što bolje pripremimo i da ne budemo u Prvoj ligi samo jedno ljeto. Ne želimo da budemo epizodisti već da ekipa postane stabilan prvoligaš. Sve dosad smo postigli sa napornim radom pa vjerujemo da ćemo to uraditi i u narednoj sezoni – istakao je trener Vuleta.

Omarska je ekipa koja najviše pažnje posvećuje radu sa mlađim kategorijama i ono čime mogu da se ponose je činjenica da je gotovo kompletna ekipa sastavljena od igrača iz ovog mjesta.

– Na vrijeme smo počeli sa radom a oslonac ekipe je i dalje na lokalnim mladićima. Vratili smo Ognjena Jaćimovića, a tu su još dva momka koja su došla kao pojačanja a ponikli su kod nas Danijel Šunić i Miloš Stević. Na pripremama je 28 momaka a vidjećemo još samo sa Rudarom oko pozajmice golmana pošto nam je to trenutno problem- dodao je Vuleta.

Omarska će danas odigrati meč protiv Borca, a u subotu je planiran duel protiv Tekstilca u Derventi. Posljednji meč u pripremnom ciklusu biće odigran 7.avgusta a protivnik se još traži.

Izgradnja tribina

Omarska je poznata kao klub koji ima veliku podršku u svojoj lokalnoj zajednici pa su tribine na proslavi šampionske titule bile ispunjene do kraja. Uprava je uz pomoć sponzora Arcelopr Mitala izgradila dodatnu tribinu i ona će biti u funkciji za start takmičenja u novoj sezoni. Slijedi postavljanje stolica.

Prihvati notifikacije