Svijet

ISPLIVALI DETALJI Predator vodio maloljetnice na rođendan poznate manekenke, pa ih NUDIO GOSTIMA

Smrt Džefrija Epstajna nastavlja da potresa visoke krugove društva, kako američke, tako i britanske, a sa svakom novom informacijom o slučaju milionera pedofila, pojavi se nova poznata ličnost koja biva dovedena u vezu sa njim.

ISPLIVALI DETALJI Predator vodio maloljetnice na rođendan poznate manekenke, pa ih NUDIO GOSTIMA
FOTO: TANJUG/AP

Tako se ovih dana u svjetskim medijima može primjetiti fotografija mlađeg sina kraljice Elizabete, Endrjua, u zagrljaju tada maloljetne djevojke, Virdžinije Đufri.

Ona je, podsjećamo, nedavno optužila Epstajna da ju je prisiljavao na seksualne odnose sa svojim moćnim prijateljima.

Na fotografiji se takođe može zapaziti Gislejn Maksvel, kćerka tajkuna Roberta Maksvela. Ali, tu se izgleda ne završava VIP spisak.

Naime, dotična maloljetnica sa fotografije je uslikana na jednom događaju na jugu Francuske, gdje je otputovala Epstajnovim privatnim avionom.

Na istom mjestu su se tada našli i Flavio Brijatore, ali i čuvena manekenka Naomi Kempbel. Đufri je kasnije priznala da su fotografije nastale na zabavi u San Tropeu, kada je pomenuta manekenka proslavljala 31. rođendan.

Pored Naomi Kempbel, Virdžinija Đufri je potvrdila da je od ostalih poznatih ličnosti upoznala Ala Gora i Hajdi Klum. U svojim memoarima, nekadašnja Epstajnova žrtva napisala je da se sa Kempbel srela i 2002. godine, na otvaranju jednog kluba u San Tropeu.

Pomenuta Đufri je detaljno opisala šta se sve događalo sporne večeri, te da je Naomi tada nosila gornji dio bikinija marke “Dolče i Gabana” i mini suknju.

Gislejn i Epstajn su se tada pozdravili sa njom i čestitali joj rođendan. Te noći smo se upoznale, rekla je Virdžinija. U memoarima je navela i sljedeće:

– Te večeri je bilo zabavno, svi su pjevali slavljenici rođendansku pjesmu, pila sam i igrala. Kada sam se vratila u automobil da se presvučem, Epstajn mi je rekao da se pripremim za jednog američkog biznismena. Bili su to najgori minuti u mom životu, odglumila sam da bih ga ućutkala, napisala je Virdžinija.

Na glamuroznom događaju na jahti nazvanoj “Dama u plavom”, tadašnja tinejdžerka uslikana je pored, u to vrijeme, dečka Naomi Kempbel. Bio je to Flavio Brijatore. On je tom prilikom nosio plišanu jaknu i roze košulju, a manekenka kožnu jaknu. Djevojka za koju se smatra da je Virdžinija Đufri, može se zapaziti na prednjem dijelu fotografije, kako stoji uz Gislejn Maksvel dok pokušavaju da se ukrcaju.

Na narednoj fotografiji, Đufri stoji pored sijedog čovjeka u ljubičastoj majici, za kog se pretpostavlja da je Epstajn. Samo dva mjeseca prije nego što je fotografija napravljena, ona je bila prvi put u Londonu i tamo imala seksualne odnose sa kraljičinim mlađim sinom Endrjuom.

Nadležni sudija je kasnije izbacio te navode iz zapisnika, pod izgovorom da su nevažni za ovaj slučaj. Princ Endrju je očekivano negirao sve optužbe i nazvao ih neistinitim, a isto je učinila i gospođica Maksvel.

Potparol Naomi Kempbel je izjavio da manekenka nije bila u bliskim odnosima sa Epstajnom i Maksvel, te da ih je na rođendansku zabavu pozvao njen tadašnji dečko, Flavio Brijatore.

Pored toga, Virdžinija Đufri i dalje tvrdi da ju je Epstajn vodio na putovanja širom svijeta i “pozajmljivao” svojim bogatim prijateljima.

(Daily mail)