Gradovi

"Ispravan je, njegova čistoća je 99,89 ODSTO" Iz trebinjske bolnice saopštili nove nalaze analize kiseonika

Кiseonik u trebinjskoj bolnici u potpunosti je ispravan i njegova čistoća je 99,89 odsto, pokazali su najnoviji rezultati uzorkovanje kiseonika u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Ispravan je, njegova čistoća je 99,89 ODSTO" Iz trebinjske bolnice saopštili nove nalaze analize kiseonika
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema rezultatima uzorkovanja, kiseonik u potpunosti odgovara svim standardima i zahtjevima Evropske farmakopeje medicinskog kiseonika, saopšteno je iz Bolnice Trebinje.

Uzorkovanje je izvršeno prema nalogu Vlade Republike Srpske sa četvrte tematske sjednice na kojoj je razmatrana informacija o nabavci i korištenju kiseonika u javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

– Pristigli rezultati akreditovane laboratorije koja je izvršila uzorkovanje i validaciju kvaliteta kiseonika, samo je potvrda naših tvrdnji, kako menadžmenta, tako i ljekara koji isti medicinski kiseonik godinama koriste u svom poslu, da radimo odgovorno i prema svim zakonskim procedurama – naveli su u bolnici Trebinje.

Iz ove zdravstvene ustanove podsjećaju da se kiseonik ne koristi samo za liječenje kovid pacijenata, već i na drugim odjeljenjima i službama, poput jedinica intenzivne njege, odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo i drugih, te kao takav služi za zaštitu i poboljšanje zdravlja velikog broja pacijenata.

Pročitajte još

– S tim u vezi, sve neistinite tvrdnje i insinuacije o njegovoj upotrebi u vrijeme pandemije virusa korona, koje su, nažalost, poprimile samo političke obrise, klasičan su zločin protiv zdravlja ljudi jer unose nemir i paniku među građane – ističe se u saopštenju.

Iz ove zdravstvene ustanove zamolili su građane da ne nasjedaju na bilo kakvu političku hajku i političke obračune, već da isključivo brinu o svom zdravlju i zdravlju svojih najmilijih u ovim teškim vremenima.

– Takođe, molimo i one koji šire ove neistine da se konačno počnu ponašati odgovorno, te da ovako osjetljive teme ne koriste zarad političke prepoznatljivosti – saopšteno je iz trebinjske bolnice.

Prihvati notifikacije