Sport

ISPUNJEN CILJ Stanković: Zasluženo smo u Ligi Evrope

Crvena zvezda se pobjedom nad Araratom 2:1 plasirala u grupnu fazu Lige Evrope i tako nastavila sjajan niz.

ISPUNJEN CILJ Stanković: Zasluženo smo u Ligi Evrope
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Četvrti puz uzastopnu Beograđani će se naći u grupi. Nakon dvije Lige šampiona sad će se takmičiti u Ligi Evrope, a sutra u 13 časova će da budu u drugom šeširu.

Trener Dejana Stankovića je istakao da je cilj ispunjen. 

– Čestitam svim igračima, njima idu zasluge za to što četvrtu godinu u nizu učestvujemo u kontinentalnom takmičenju. Može da se povede priča da li smo igrali dopadljivo ili ne, ali to sada nije toliko važno, jedino je bitno to da smo ponovo u Evropi i da ćemo igrati grupnu fazu takmičenja u kom ćemo imati priliku da se oprobavamo sa boljima, da se takmičimo, da se nadigravamo, da napredujemo – počeo je Stanković.

Morao je šef stručnog štaba tima da pravi prinudne izmjene u drugom poluvremenu.

– Veliki je pritisak kada se igra jedna utakmica. Današnjom pobjedom smo skinuli teret i dobro se osjećam zbog toga. Imali smo i prinudne izmjene, pa je Kanga izašao zbog problema sa ložom, a Ben preventivno. Možda smo u posljednjih petnaest minuta malo zastali, ali sada imamo vremena da radimo u miru, jer smo ulaskom u Ligu Evrope, ponavljam, ostvarili sportski cilj.

U trenutku kada je Crvena zvezda u potpunosti mogla da prelomi utakmicu, dešava se da se iz Falćinelijeve šanse otvara kontra za domaće kojii su smanjili rezultat i uveli meč u neizvesnost.

– Mogli smo tada da riješimo pitanje pobjednika, ali šta je tu je. Katai i Falćineli su postigli golove, ali zasluge idu cijeloj ekipi. Imamo sad vremena da radimo u miru, čeka nas nova utakmica već u nedelju, a onda ide reprezentativna pauza, pa vječiti derbi – zaključio je Stanković.