Hronika

"Ista je njena mama, samo ona zna kako joj je" Sedam godina od ubistva Jelene Marjanović, rođak otkrio gdje je sada kćerka Jana (12)

Jana je sada velika djevojčica. Ima 12 godina. Ista je Jeca. Nedostaju joj roditelji. Samo ona zna kako joj je.

Jelena Marjanović, Zoran marjanović
FOTO: OLIVER BUNIĆ, SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER/COMBO

Ovako uoči sedme godišnjice od ubistva pjevačice Jelene Marjanović (djevojačko Krsmanović) priča rođak njene porodice (ime i prezime poznato redakciji Blica).

Kako kaže, svi čekaju da vide šta će biti sa Zoranom i hoće li ga Apelacioni sud osuditi pravosnažno za ubistvo supruge.

– Prošlo je mnogo godina. Više ništa ne znamo i ne znamo u šta da vjerujemo. Čekamo da sud donese odluku. Sud ipak najbolje zna – kaže sagovornik.

Fokus na Jeleninoj kćerkici

Kako kaže, svima je fokus na Jeleninoj i Zoranovoj kćerkici i njenom odrastanju. Žele da je izvedu na pravi put.

– Ona je sada velika. Sve zna. Divno je i dobro dijete. O njoj brinu Zoranovi brat i snaja – dodaje sagovornik.

Podsetimo, Zoran Marjanović osuđen je prvostepeno na 40 godina zatvora prije tačno 10 mjeseci zbog ubistva supruge pjevačice Jelene i trenutno u pritvoru čeka suđenje pred Apelacionim sudom.

Pročitajte još

Ročišta na kojem će se razmatrati po žalbama Marjanovićevih advokata biće održana početkom juna, a Apelacioni sud će moći da presudu potvrdi, ali i da vrati Višem sudu u Beogradu na ponovno suđenje.

Prvostepena presuda u koju je Blic imao uvid napisana je na 698 strana, a sudija je do najsitnijih detalja obrazložio sve dokaze koji ukazuju da je Zoran Marjanović tog 2. aprila 2016. godine oko 17 časova, na nasipu u borčanskom naselju Crvenka svoju suprugu udarao nepoznatim metalnim predmetom po potiljku čak 9 puta. Jelena je, kako je utvrdio sud, pala u kanal, udahnula vodu i preminula.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ, MILAN ILIĆ, DEJAN BRIZA / RINGIER/COMBO
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ, MILAN ILIĆ, DEJAN BRIZA / RINGIER/COMBO

Marjanović je, kako je utvrđeno tokom suđenja, neposredno pred zločin ugasio telefon, koji je uključio nakon što je ubio suprugu. Bazne stanice utvrdile su da je to uradio dok je bio u neposrednoj blizini mjesta ubistva. On je pozvao potom policiju, porodicu, ali i policajca iz Borče koji je porodični prijatelj Marjanovića. Tada je tvrdio da mu se supruga izgubila pred očima – odvojila se od njega i kćerkice kako bi trčala, a nekoliko minuta kasnije izgubio ju je iz vida.

Za pjevačicom se tragalo čak 18 sati. Na nasipu je tokom potrage pronađen njen telefon, gumica za kosu, a onda tog 3. aprila oko podneva, nedaleko od mjesta gdje je Zoran tvrdio da ju je poslednji put video – njeno tijelo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije