Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Istočna Ilidža: Među muškarcima i tri žene će plivati za Časni krst

Regioni
Autor:

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

U Istočnoj Ilidži i ove godine će, četvrtu godinu zaredom, biti organizovano plivanje za Časni krst, povodom praznika Bogojavljenja, koje će se održati na dan praznika 19. јanuara, a organizatori ističu da je do sada prijavljeno preko 30 takmičara, među kojima i tri žene.

Predsjednik Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Vojkovići”, Ranko Skakavac, izjavio je da je ovo četvrto nadmetanje, te da je medaljon koji se dodjeljuje pobjedniku i ove godine donirao načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović.

– Pozivamo sve sugrađane, institucije, organizacije, udruženja i sve ljude dobre volje da svojim prisustvom uveličaju Svetu liturgiju, litiju od crkve do mosta Ratko Močević i da damo podršku srpskim vitezovima koji će plivati za Časni Krst – rekao je Skakavac.

On dodaje da ga raduje što su se za ovogodišnje plivanje do sada prijavile i tri djevojke, koje će se, zajedno sa ostalima, boriti da prve dođu do Časnog Krsta.

Skakavac je dodao da su se organizatori potrudili da svim prisutnim sugrađanima na rijeci Željeznici ponude kuvano vino.

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

Do Časnog krsta treba plivati 33 metra, što simboliše broj godina života Isusa Hrista, a prošle godine je učestvovalo 18 takmičara.

Pobjednik prošlogodišnje manifestacije bio je Gradimir Miladinović iz Trebinja, a student je Pravnog fakulteta na Palama, koji je u plivanju za Časni krst učestvovao jedanaest puta.

Organizatori ovogodišnjeg plivanja za Krst časni su Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Vojkovići” i Džudo klub “Famos”, uz blagoslov Srpske pravoslavne Crkvene opštine Vojkovići.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti organizatoru na broj telefona 065 608 156, a prijavljivanje će biti moguće i na sam dan praznika.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO