Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Istočna Ilidža: Usvojena odluka o podsticaju malim i srednjim preduzećima

Regioni
Autor:

Foto: Mariana Regoje/RAS Srbija

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su na današnjoj sjednici  odluku o podsticaju malim i srednjim preduzećima putem kreditnih linija, kao i informacije o poslovanju preduzeća “Vodovod i kanalizacija” iz Istočnog Sarajeva i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Istočna Ilidža za prošlu godinu.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je da je zahvaljujući zahtjevima privrednih subjekata opština ove godine obezbijedila 600.000 KM beskamatnih kreditnih sredstava.

-Naši privredni subjekti ćena ovaj način moći da razviju kapacitete, prošire se i sačuvaju postojeći broj radnika – rekao je Božović, dodajući da sve to doprinosi razvoju opštine.

Božović je istakao i da je danas usvojena nova inicijativa o određivanju naseljenih mjesta u ovoj opštini, s obzirom da je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Srpske dalo određene primjedbe na ranije podnesene.

– Posljednji put kada je inicijativa pokrenuta imala je u sebi i naseljeno mjesto Istočno Sarajevo, ali Ministarstvo je dalo primjedbe i mi smo izvršili određene korekcije. Imamo obećanje od Republičke geodetske uprave i Ministarstva da će naša inicijativa biti ubrzo razmatrana i realizovana, kako bismo do kraja godine imali usvojenu odluku o naseljnim mjestima, a time stvorili uslov za donošenje novog statuta opštine i raspisivanje izbora u mjesnim zajednicama – dodao je Božović.

Ističe da se na području Istočne Ilidže nalazi bolnica i porodilište, ali da formalno u rodnim listovima novorođenih ne piše Istočno Sarajevo, nego Kasindo, te da bi se na ovaj način stvorio uslov da prilikom izdavanja dokumenata u matičnim knjigama piše mjesto rođenja Istočno Sarajevo, opština Istočna Ilidža.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i informaciju o stanju sportskih klubova koje finansira opština.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO