Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

“Istorija je na našoj strani”: Trampov bivši strateg Stiv Benon na kongresu stranke Marin Le Pen

Svijet
Autor:

Bivši glavni strateg i najbliži saradnik američkog predsednika Stiv Benon, koji je gost dvodnevnog kongresa ekstremno desničarske francuske stranke Nacionalni front, izjavio je večeras na skupu da je istorija na strani populista koji će nizati pobede.

“Istorija je na našoj strani i nizaćemo pobede”, rekao je Benon u Lilu na severu Francuske gde je njegovo prisustvo na skupu najavljeno u poslednjem trenutku.

Benon je članovima Nacionalnog fronta rekao da su deo “pokreta koji je veći od Italije, veći od Poljske i veći od Mađarske”.

Nacionalni front na dvodnevnom kongresu treba da promeni naziv i da izabere novog lidera sa dosadašnjom predsednicom Marin Le Pen kao jedinim kandidatom.

Benon se smatra najtvrdjom strujom američke desnice. Bivši je vlasnik Brajtbart njuza (Breitbart News) koji je objavio platformu američke ekstremne desnice, kasnije preimenovane u desnu alternativu (all-right).

Američki političar je prošlog leta podneo ostavku nekoliko meseci po obavljanju funkcije savetnika američkog predsednika Donalda Trampa, jer je imao sukobe s drugim članovima administracije.

(Beta)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO