Sport

ISTORIJSKI TRANSFER Klub igrača platio bitkoinom

Poslije istorijskog transfera koji je napravio španski trećeligaš DUX Internacional, samo je pitanje vremena kada će i ostali klubovi krenuti njihovim stopama.

ISTORIJSKI TRANSFER Klub igrača platio bitkoinom
FOTO: MANUEL BRUQUE /EPA

O čemu se zapravo radi? I zašto je transfer nekadašnjeg napadača Real Madrida Davida Barela istorijski?

Svijetom je odjeknula vest da je madridski DUX Internacional prvi profesionalni klub koji je novog fudbalera platio bitkoinima, a kako bi posao još zvučnije odjeknuo izbor na prvog fudbalera koji će biti plaćen u kriptovaluti pao je na nekadašnjeg napadača kraljevskog kluba – 37-godišnjeg Davida Barelu.

– David Barela je novi igrač DUX Internacional de Madrid, dobrodošao u beskonačni klub. Postao je prvi igrač u istoriji koji je plaćen kriptovalutom. Zahvaljujući našem novom sponzoru “Criptan”, koji je ovo omogućio – objavio je madridski klub na Tviter profilu a prenosi Blicsport.

Baral je poslije 50 utakmica u B timu “kraljevskog klub” karijeru gradio u Sportingu iz Hihona, Levanteu i Rasingu iz Santandera, prije nego što je odlučio da postane deo istorije.

– Drago mi je da sam se pridružio projektu Inter Madrid. Sa nestrpljivom ambicijom i odgovornošću da nastavim da se takmičim i ostvarujem važne izazove u sportskoj karijeri – rekao je Barel.