Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISTRAGA DALA NOVE REZULTATE Pronašli patike nestalog mladića Bojana Koprene

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Istražioci MUP Republike Srpske pronašli su materijalni dokaz koji bi mogao pomoći u rasvjetljavanju okolnosti ubistva Bojana Koprene (26) mladića kojem se svaki trag izgubio prije četiri godine na Manjači, eksluzivno saznaje Srpskainfo.

– Pronađene su patike koje najvjerovatnije pripadaju ubijenom mladiću. Ukoliko se potvrdi da je pronađena obuća koju je u trenutku nestanka na sebi imao ubijeni mladić, to bi moglo pomoći u konačnom rasvjetljavanju svih okolnosti ovog slučaja – objasnio je izvor Srpskainfo.

Iz MUP Republike Srpska kratko su saopštili da u cilju zaštite istrage ne mogu komentarisati slučaj.

Bojan Koprena je posljednji put viđen u večernjim časovima 7. jula 2014. u “Krčmi kod Roze” u mjestu Kola, kada je napustio ovaj objekat i automobilom „opel vektra“, boje trula višnja, otišao u nepoznatom pravcu.

Automobil je pronađen zapaljen dva dana kasnije, ali od mladića nije bilo ni traga.

Najmasovnija potraga za Koprenom organizovana je 25. decembra 2014. godine, kada su policajci, mještani Manjače i lovci, njih oko 150, „prečešljali“ oko 10 kvadratnih kilometara šume, na granici sela Bukvalek i Kola, ali nikakav trag nisu pronašli u toj opsežnoj potrazi. Pod lupom je tada bio gotovo svaki djelić zemlje.

Teren koji je pretraživan udaljen je dva do tri kilometra od lokacije gdje je pronađen zapaljen automobil nestalog mladića.

Policajci i speleolozi pretražili su i 27 metara duboku Jašarovu jamu, iznad zaseoka Radulovići, koja se takođe nalazi u blizini mjesta gdje je Koprena zadnji put viđen.

MUP Republike Srpske u junu ove godine uhapsio je braću Diljević, Boška (58) i Bogdana (53) zbog sumnje da su prije četiri godine ubili Bojana Koprenu.

Međutim, braća su nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu, a mrlju na čitav slučaj hapšenja bacila je nezapamćena brutalnost inspektora prema uhapšenima.

Naime, u ranijoj ispovijesti za Srpskainfo, uhapšeni Boško Diljević je pokazujuću podlive po tijelu, ispričao da su ga tukli kako bi priznao ubistvo Koprene.

– Dva policijska inspektora su me rukama, nogama i kocem tukla cijeli dan i napravili invalida od mene. Spavao sam i oko šest časova ujutru neko je zalupao na vrata. Zatim su unutra ušli policajci i rekli mi da se obučem i da idem sa njima, te su me odvezli u kasarnu u Zalužanima. Tek kada sam došao u kasarnu rekli su mi zašto su me priveli – ispričao nam je nakon hapšenja Boško.

Milenko Koprena, otac ubijenog mladića, rekao je nakon policijske akcije da ne zna ništa o hapšenju.

–  Želim da se ovaj slučaj razjasni do kraja. Poznajem tu dvojicu muškaraca, ali ne mogu tvrditi da su oni krivi – kazao je Milenko Koprena.

Pucnji, misteriozni džip

Od nestanka Bojana Koprene policija je bila zatrpana sa više izjava, pretežno mještana. Tako su tvrdili da su u noći nestanka mladića čuli pucanj, a par dana kasnije vidjeli su i misteriozni džip koji se više nije pojavljivao u ovom mjestu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO