Hronika

ISTRAGA O UBISTVU POLICAJACA Predmet prioritet Tužilaštva, ispitano oko 300 OSOBA

U istrazi ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića do sada je preduzeto više od hiljadu radnji dokumentovanja i dokazivanja, te saslušano i ispitano oko 300 osoba.

ISTRAGA O UBISTVU POLICAJACA Predmet prioritet Tužilaštva, ispitano oko 300 OSOBA
FOTO: FOTO: SRPSKAINFO

U zajedničkom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Kantonalnog tužilaštva se navodi da policijski službenici u saradnji i pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, svakodnevno i u kontinuitetu rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te da je zbog ubistva pod istragom više osoba.

Osim MUP Kantona Sarajevo, koji je nosilac aktivnosti u istrazi, kroz razmjenu operativnih saznanja, provjere, saslušanja, analize i vještačenja, ostvarena je saradnja i sa Agencijom za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, MUP Republike Srpske, Upravom MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet, te Federalnom upravom policije.

Ostvarena je saradnja i sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom u razmjeni podataka, a naređena su DNK, biološka, balistička, mehanoskopska i druga vještačenja, uključujući i molbe za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, te saslušanja i vještačenja izvan BiH.

Zbog eventualnih saznanja i informacija o krivičnom djelu ubistvo, poligrafski je testirano 39 osoba i izuzeto je oko 100 video-nadzora koji su vještačeni.

Pročitajte još

Upućeno je više zahtjeva Interpolu i Evropolu, potom je ostvarena saradnja sa osam država – SAD, Kanadom, Njemačkom, Velikom Britanijom, Slovenijom, Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

U saopštenju se dodaje da je predmet ubistva sarajevskih policajaca prioritet u radu Tužilaštva i MUP-a Kantona Sarajevo, a o konačnoj tužilačkoj odluci, kako se napominje u saopštenju, javnost će biti informisana.

Policajci Šehović i Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su na njih pucali kradljivci koji su na parkingu u Geteovoj ulici pokušavali da ukradu “golf šest” hrvatskih registarskih tablica.

Prihvati notifikacije