Hronika

Istraga ubistva MMA borca još traje: Bivši reprezentativac Janjoš ostaje u pritvoru

Danielu Janjošu (42), jednom od osumnjičenih za pucnjavu 2. septembra u Novom Sadu u kojoj je ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (47), rješenjem vanpretresnog vijeća Višeg suda u Novom Sadu, ponovo je produžen pritvor, i ta mjera može trajati do 14. februara 2022. godine.

Istraga ubistva MMA borca još traje: Bivši reprezentativac Janjoš ostaje u pritvoru
FOTO: RAS SRBIJA

Ovo je rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda.

Za pucnjavu u novosadskom naselju Detelinara, pored Janjoša, sumnjiči se i Dalibor Bogdanović Boća, bivši policajac, koji je još u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica. Obojica se sumnjiče za teško ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja. I osumnjičeni Janjoš je poslije pucnjave bio u bjekstvu, ali se nakon gotovo dvonedjeljnog skrivanja, 15. septembra, u pratnji svog branioca, prijavio novosadskoj policiji.

Stefanović je ubijen u Cankarevoj ulici kada je bukvalno izletio i goloruk stao ispred Kovačevića da, kao telohranitelj, zaštiti njegov život kada su u njihovom pravcu ispaljeni hici, iz kako se sumnja automatskog oružja. On je pao smrtno pogođen, dok je Kovačević ranjen u lijevu podlakticu i poslije ukazane ljekarske pomoći u UC je pušten na kućno liječenje.

Janjoš, koji je diplomirao na Fakultetu za sport i fizičku kulturu, nekoliko godina se bavio streljaštvom i bio je juniorski reprezentativac u gađanju pištoljem. Trenirao je u nekoliko klubova, a u jednom je pucao dvije sezone i bio uspješan, prenose Novosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije