Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISTRAŽIVANJE Sberbank Banjaluka prepoznata kao prva banka u Srpskoj koju klijenti najčešće preporučuju drugima

Biznis
Autor:

Foto: Sberbank/Promo

U prvoj polovini 2019. godine, Sberbank Banjaluka ostvarila je izvanredne rezultate, te je prepoznata kao prva banka u Republici Srpskoj koju klijenti najčešće preporučuju drugima. NPS ( Net promoter Score ) indeks je porastao sa 13 na 26, odnosno 13 indeksnih bodova više nego prethodne godine.

Kompanija za istraživanje i marketing consulting Valicon doo Sarajevo, objavila je rezultate istraživanja u kome su prikazane pozicije brendova kao i trendova na bankarskom tržištu Republike Srpske.

Rezultati istraživanja kompanije Valicon ukazuju da je Sberbank Banjaluka zabilježila najveći rast u odnosu na prethodne godine, kada govorimo o snazi brenda. Time je potvrđeno da, uprkos velikoj konkurenciji koja je prisutna na tržištu, iz godine u godinu svijest o Sberbank brendu stalno raste.

Sberbank prema prepoznatljivosti promotivnog nastupa na tržištu zauzima drugo mjesto. Svojim reklamnim kampanjama i pažljivo biranim medijskim kanalima podstiče kod klijenata pozitivne reakcije i prijateljske emocije. Takođe, Sberbank Banjaluka se može pohvaliti sa pozicijom trećeg mjesta po broju ukupnih korisnika bankarskih proizvoda i usluga (32%, od toga 15% su primarni korisnici).

– Ponosni smo na to što smo na tržištu prepoznati kao banka koju klijenti rado preporučuju. Ovo istraživanje pokazalo je da su povjerenje, kvalitet usluge i odnos prema klijentima ključni za snažnu tržišnu poziciju koju zauzimamo među vodećim bankama u Republici Srpskoj – izjavila je Biljana Ševa, rukovodilac Službe marketinga i komunikacija Sberbank Banjaluka.

Ona je naglasila da će Sberbank Banjaluka nastaviti da unapređuje svoje proizvode i usluge sa ciljem povećanja zadovoljstva klijenata.

O Sberbank Rusija

Sberbank Rusija je najveća banka u Rusiji i vodeća svjetska finansijska institucija. Sberbank upravlja skoro trećinom ukupne aktive ruskog bankarskog sektora, te je ključni finansijski pokretač nacionalne ekonomije i najveći depozitar u Rusiji. Centralna banka Ruske Federacija je osnivač i glavni akcionar Sberbank, u čijem je vlasništvu 50% ukupnog akcionarskog kapitala, a ostale akcije su u vlasništvu sitnih akcionara. Sberbank ima više od 135 miliona klijenata fizičkih lica i 1 milion klijenata pravnih lica u 20 zemalja. Sberbank ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji sa više od 15.000 filijala, te međunarodne poslovne operacije uključujući Zajednicu nezavisnih država, srednju i istočnu Evropu, Veliku Britaniju i druge zemlje.

O Sberbank Europe, Austrija

Sberbank Europe grupacija (Sberbank Europe AG), sa sjedištem u Beču, je grupacija čiji je vlasnik 100% Sberbank Rusija. Sberbank Europe grupacija je prisutna na osam tržišta srednje i istočne Evrope (CEE): Austrija, Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banjaluka), Češka Republika, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Njemačka. Banka posluje ukupno u 191 filijali i zapošljava preko 4.000 radnika.

A. E.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO