Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Istresao pepeljaru sa neugašenim opušcima u smeće, zapalio pet hala tržnog centra

Hronika
Autor:

16.02.2018., Rijeka - Pozar u skladistu tvrtke Elgrad, a koja se bavi preradom i distribucijom drvenih proizvoda. Pozar gase sve raspolozive vatrogasne jedinice iz Rijeke i okolice. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Muškarac (35) koji je osumnjičen da je bacivši neugašeni opušak u plastičnu vreću za smeće izazvao veliki požar u prodajnom centru Elgradu u Rijeci, nakon prvog ispitivanja u Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci, pušten je da se brani sa slobode, doznaje se od Općinskoga državnog odvjetništva.

Muškarac je ispitan na temelju kaznene prijave primorsko-goranske Policijske uprave zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Osumnjičen je da je 16. veljače u 20,56 sati u skladištu u sklopu prodajnog centra Elgrada u Rijeci, “olako držeći da neće izazvati požar i ugroziti sigurnost imovine, pepeljaru s opušcima ispraznio u vreću u kojoj je bio ostatak drvne građe”, navodi Općinsko državno odvjetništvo. Neugašeni opušci zapalili su sadržaj u vreći i vatra se proširila na skladište. Uništeno je pet hala Elgrada, obližnja hala i autopraonica. Po informaciji Općinskoga državnog odvjetništva, šteta je 7,5 milijuna kuna.

(jutarnji.hr)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO