Svijet

Ivan Pernar napustio politički život “Nema smisla luđacima objašnjavati da su ludi, TO JE SIZIFOV POSAO”

Ivan Pernar, jedan od osnivača Živog zida i bivši parlamentarni poslanik, odlučio se preseliti na dubrovačko područje, točnije Obod, odakle njegova majka vuče korijene.

Ivan Pernar napustio politički život “Nema smisla luđacima objašnjavati da su ludi, TO JE SIZIFOV POSAO”
FOTO: PERNAR.IVAN/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Na Obod sam se preselio, to je istina i živjeću ovdje dok sam živ – rekao je Pernar za Dubrovački dnevnik, koji saznaje i kako je bivši poslanik izrazio želju da bude medicinski tehničar u Domu zdravlja Dubrovnik.

– Što se tiče posla u Domu zdravlja, razgovarao sam tamo s nekim ko je bio zadužen za to i nisam osjetio neki entuzijazam za tim da me zaposle. Imao sam osjećaj da im je svejedno hoće će zaposliti mene ili nekog drugog. Za takvog poslodavca ne želim raditi – rekao je Pernar.

Naveo je i kako je on emotivna osoba, te da mu je bitna dobra atmosfera, ali da u Domu zdravlja nije stekao takav utisak.

Pročitajte još

– Kao da se radi o nekakvom mjestu gdje je zabavno raditi i gdje su pacijenti nasmijani. Neko će na to reći šta ja umišljam, ali ipak sam čovjek koji je zabavljao i nasmijavao cijelu Hrvatsku, sjednice Sabora su se gledale dok sam ja tamo bio. Danas to više nije slučaj. Bitno mi je da je poslodavac zabavan tip, neko u čijem društvu želiš biti, neko poput Bobana Rajovića, a ne Krunoslava Capaka. Ekipa u Domu zdravlja je više u Capakovom stilu i zato sam odustao od te ideje. Što se tiče Bobana Rajovića, da bi dobili sliku o tome kakav je to tip, poslušajte njegovu pjesmu “Piroman”, nasmijaćete se i odmah će vam biti jasno zašto mi se on sviđa kao osoba – kazao je Pernar.

Dotakao se i svoje političke karijere, te rekao da misli da se država pretvorila u brod luđaka.

– Realno gledano, ne bi se moglo raditi to što se radi da je naš narod normalan. Sjećam se kad se glasalo o predaji vlasti u državi tom štabu na čelu s Berošem, ja sam tada bio jedini  koji je glasao protiv toga. Mislio sam da ima barem pet posto normalnih kojima je dosta tog terora s maskama, pranjem ruku, mozga, vakcinama i drugim mjerama, ali nije ih bilo ni toliko kad su bili izbori – kazao je on.

Objasnio je i da je tada odlučio odustati od politike i prepustiti narod onima koje su izabrali.

– Nema smisla luđacima objašnjavati da su ludi. To je Sizifov posao i ja ne mogu svoj život potrošiti na to da otvaram oči ljudima koji ih ne žele otvoriti – kazao je Pernar.

On je rekao i da bi se bavio politikom da ima više normalnih ljudi u Hrvatskoj.

– Sve dok je ljudima lakše otići u Gospino polje nego uključiti mozak, Hrvatska ne može naprijed – kazao je Pernar.

Prihvati notifikacije