Ostalo

IVANA HVATA ZALET Najbolja srpska atletičarka kreće u još jedan pohod

Dijamant, sinonim za vječnost i savršenstvo. Srpska i svetska "kraljica sportova" bogata je vanvremenskim dijamantom koji iz godine u godinu ima sve veću vrednost i status sportskog božanstva.

IVANA HVATA ZALET Najbolja srpska atletičarka kreće u još jedan pohod
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS

Riječ je o najboljoj srpskoj atletičarki, Ivani Vuleti Španović koja će se ovog vikenda takmičiti na drugom Vanda dijamantskom mitingu, koji će se održati 21. maja 2022. godine u Birmingemu.

Nakon što je ove zime pokorila svijet i popela se na tron Svjetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje je održano u Beogradu, Ivana spremno najavljuje i sezonu na otvorenom.

Ove godine čekaju je dva velika takmičenja – Svjetsko atletsko prvenstvo na otvorenom, koje će biti održano u američkoj državi Oregon od 15. do 24. jula, i Evropsko prvenstvo u Minhenu (Njemačka) od 15. do 21. avgusta 2022. godine.

– Ivana će otvoriti takmičarsku sezonu na Mitingu dijamantske lige u Birmingemu 21. maja 2022. Skakaće iz nešto kraćeg zaleta, a rezultat sa kojim bi bili zadovoljni je u zoni 6.70 – 6.80 m. Nedjelju dana nakon Birmingema Ivana će otputovati u Judžin, takođe na Miting dijamantske lige. Nakon toga slijedi tempiranje forme za Svetsko prvenstvo koje je sredinom jula” – rekao je Ivanin trener, Goran Obradović.

Srpska atletska kraljica ima 16 pobeda na mitinzima DL i bila je tri puta ukupna pobjednica dijamantske lige. Po tome je Ivana rekorderka među skakačicama udalj.

Na startnim listama skoka udalj na takmičenjima koja slijede nalazi se olimpijska i svetska šampionka Malaika Mihambo, kao i Loren Ugen osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani (Beograd 2022).

Prihvati notifikacije