Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IVANA IDE NA LIJEČENJE “Do sad prikupljeni novac ide za djecu koja dijele njenu sudbinu”

Društvo
Autor:

Foto: Mariana Regoje/RAS Srbija

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povrede djece u inostranstvu uplatio je danas zdravstvenoj ustanovi u Francuskoj, prema dostavljenom predračunu Klinike za dječiju oknkologiju “Gustav Rosi”, sredstva u iznosu od 295.249,60 evra za liječenje trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

U dostavljenom predračunu navedeno je da će malena Ivana u roku od osam narednih dana dobiti termin za smještaj na Klinku.

Takođe, u predračunu je navedeno da u slučaju eventualnih komplikacija, hitnih operacija ili dodatnih snimanja, porodica sama snosi trošak.

Foto: Mariana Regoje/RAS Srbija

Ivanina majka Nina Bjelogrlić, na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Crvenog Krsta Istočna Ilidža, izrazila je veliku zahvalnost svim građanima koji su učestvovali u raznim humanitarnim akcijama, koje su sprovedene prethodnih dana, na kojim je sakupljeno oko 200 hiljada evra.

Nina je istakla da će ostatak sakupljenog novca od Ivaninog liječenja biti proslijeđena u humanitarne svrhe, za djecu koja dijele Ivaninu sudbinu.

Ona je zahvalila Fondu na brzoj reakciji za odobravanje sredstava za Ivanino liječenje i apelovala da se i za ostalu djecu, istim postupkom i istom brzinom, održe sastanci jer je svaki sekund bitan.

Predsjednik Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac istakao je da je Crveni krst u nizu svojih aktivnosti planirao mjesec decembar kao mjesec prikupljanja sredstava za Ivanu, međutim aktivnosti će se korigovati.

Skakavac kaže da će već zakazane aktivnosti biti nastavljene, kao i humanitarni broj, koji je otvoren za čitav mjesec decembar. Međutim, ostale aktivnosti, koje mnogi ljudi predlažu u sadašnjem periodu biće obustavljene.

Crveni krst je, kako Skakavac kaže, uz porodicu Bjelogrlić sve do onog momenta dok se malena Ivana ne vrati sa liječenja zdrava.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO