Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Iz KAFANE se uputio u lov, SLUČAJNO UBIO drugog lovca, a onda sebi pucao u glavu

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Viorel Stoja (51) iz Uzdina, u ponedjeljak je pio prije nego što je krenuo u lov u kome je, kako se vjeruje, nehotice ubio poznanika Miroslava Kalina (34) iz Idvora, a sljedećeg jutra, kada je saznao šta je uradio, presudio je sebi.

Prema saznanjima Blica, Stoja se kobne večeri sa drugarima opuštao uz alkohol.

– Hvalio se da ide u lov i da će te večeri imati dobar ulov. Po svemu sudeći, nije smatrao da je pijan i da u lovu nesmotreno može da povrijedi nekog drugog lovca – kaže sagovornik Blica upoznat sa istragom.

Niko od onih kojima je pričao o svojim planovima nije ga, međutim, spriječio da krene u lov, pa je Stoja uveče otišao u šumarak između Uzdina i Idvora, gdje je planirao da lovi divlje svinje.

Šta se tačno dešavalo u lovištu, još nije utvrđeno, ali se pretpostavlja da je Stoja čuo šumove i da je pomislio da se to kreće divljač.

Vjeruje se da je pucao u pravcu iz kog su dopirali šumovi i da je tada pogodio i smrtno ranio Miroslava Kalina iz obližnjeg Idvora, koji je sa šumarom Jožefom Papom takođe krenuo u lov.

Stoja, po svemu sudeći, nije bio svjestan da je usmrtio čovjeka, jer se u noći između ponedjeljka i utorka vratio kući i legao da spava.

Ujutro, kada se probudio, čuo je da je ubijen lovac iz Idvora, pa je posumnjao da je upravo njegov hitac bio koban po Kalina, te je uzeo pištolj i ispalio sebi metak u glavu.

Vijest o ubistvu Kalina pronijela se Kovačicom i okolinom u utorak ujutro, nakon što je u 6.10 sati nađeno njegovo telo u šumarku u kome je trebalo da lovi.

Nalaženju tela prethodila je cjelonoćna potraga lovaca iz okoline Kovačice, lokalne policije, ali i brojnih mještana Idvora koje je šumar obavijestio da je izgubio vezu sa Kalinom, te da se ovaj nije javio ni na njegove brojne pozive na mobilni telefon.

Balističko vještačenje puške   

– Predistražni postupak je u toku, čekaju se rezulati balističkih veštačenja oduzetih pušaka i od M. K. i od V. S. Mi za sada ne možemo povezati njihove smrti – rekla je za Blic Slavica Crveni Bubnjević, portparol Višeg tužilaštva u Pančevu, i dodala da je obdukcijom utvrđeno da M. K. ima prostrelnu ranu glave zadatu od N. N. izvršioca, kao i da se još čekaju analize koje treba da pokažu da li su imali alkohol u krvi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO