Digitalna Srpska

Iz kompanije stiglo priznanje: Bila narušena privatnost Tviter korisnika

Tviter je, poslije više nedjelja, priznao da je povrijedio privatnost svojih korisnika i da je objavio tvitove koje niko nije trebalo da vidi osim njihovih najbližih prijatelja.

Tviter logo
FOTO: JOHN G. MABANGLO/EPA

Funkcija Tviter Krugovi  omogućava korisnicima da formiraju ekskluzivnu listu prijatelja i da objavljuju tvitove koje samo oni mogu da čitaju.

Slično opciji Bliski prijatelji na Instagramu, oni omogućavaju korisnicima da dijele privatne misli, eksplicitne slike ili neprofesionalne izjave, bez rizika da će ih vidjeti njihova šira mreža.

Međutim, u mejlu pogođenim korisnicima, Tviter je priznao da ti tvitovi nisu bili obezbijeđeni.

– Bezbjednosni incident koji se dogodio ranije ove godine možda je omogućio korisnicima van vašeg Tviter kruga da vide tvitove koji bi inače trebalo da budu ograničeni na određen krug ljudi, za koje ste ih objavljivali – kaže se u mejlu.

Pročitajte još

Nedjeljama su korisnici Tviter Krugova prijavljivali da su dobijali lajkove i preglede sa naloga koji nije trebalo da ih vide.

Tviter, čija je pres služba u velikoj mjeri otpuštena i postavljena da automatski odgovara na zahtjeve za komentar, nije reagovala na primjedbe.

Kompanija je navela, u međuvremenu, da je problem identifikovan i odmah otklonjen tako da tvitovi u okviru Tviter kruga više nisu vidljivi izvan kruga prijatelja korisnika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije