Sport

IZ KRUPE U SARAJEVO Palić u kombinaciji i za Evropu

Kerim Palić novo je pojačanje Fudbalskog kluba Sarajevo, a u Bordo klub dolazi kao slobodan igrač iz redova Krupe.

IZ KRUPE U SARAJEVO Palić u kombinaciji i za Evropu
FOTO: FK SARAJEVO

Palić je potpisao ugovor do 2023. godine. Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija seniorsku karijeru je započeo nastupajući za Bosnu Union, a bio je član i Intera iz Bratislave, te bivšeg premijerligaša. U Premijer ligi do sada Palić je upisao 50 nastupa, te postigao jedan pogodak, a u Kupu Bosne i Hercegovine odigrao je osam utakmica uz dva postignuta pogotka.

– Kada vas zove klub kao što je Sarajevo, nema potrebe da puno razmišljate o odluci koju ćete donijeti. Riječ je o jednom od najvećih klubova sa ovih prostora i sigurno da je čast nositi dres Sarajeva. Već imam iskustva igranja u Premijer ligi i vjerujem da neće biti problem da se naviknem na ekipu i novog trenera. Većinu igrača znam već od ranije i nadam se da ćemo dobro funkcionisati zajedno na terenu. Spreman sam na sve nove izazove i učinit ćemo sve da navijači budu zadovoljni na kraju sezone – rekao je novi igrač Sarajeva za klupski sajt.

Palić će sutra otputovati sa ekipom u Moldaviju, a imati će i pravo nastupa sa obzirom na to da je danas uspješno završen proces registracije ovog igrača.

Prihvati notifikacije