Banjaluka

Iz PDP poručili za SNSD: Najava bojkota rada Skupštine i neusvajanje rebalansa ide na štetu građana

Najavom bojkota rada Skupštine i neusvajanja rebalansa od strane odbornika SNSD ne čine štetu ni gradonačelniku ni Gradskoj upravi, nego direktno građanima Banjaluke kojima su upravo namjenjena sredstva koja bi se obezbijedila rebalansom, saopšteno je iz Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

Iz PDP poručili za SNSD: Najava bojkota rada Skupštine i neusvajanje rebalansa ide na štetu građana
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Istine radi i zbog javnosti, a ne zbog odbornika SNSD jer oni to znaju, moramo reći da je izjava da je rebalans stigao kasno i da je za to kriv gradonačelnik, neosnovana i netačna. Nacrt rebalansa je predložen na sjednici 21. septembra koja je upravo njihovom opstrukcijom trajala 40 dana i traženo je dodatnih 20 dana za javnu raspravu. Sve je moglo biti završeno prije dva mjeseca – kažu iz Kluba odbornika PDP-a. 

Pročitajte još

Dodaju da je gradonačelnik, u želji da se realizuju predviđeni projekti ispoštovao sve njihove zahtjeve.

– Isplaćene su naknade i za zdravstvene radnike i za porodilje. Da se radi o namjerama štetnim za funkcionisanje Grada govori i činjenica da su nastavili sa izmišljanjem dodatnih uslova. Tražiti da se isplati naknada svim porodiljama bez konkursa i bez prijave je nemoguće i nerealno po više osnova. U matičnim knjigama se upisuju sva djeca rođena u Banjaluci bez obzira na mjesto boravka. Npr. prošli mjesec su se u Banjaluci porodile majke iz 24 opštine, pa čak i sa prebivalištem u FBiH. Drugi problem je neposjedovanje žiro-računa roditelja novorođene djece i bilo kakva upotreba ličnih podataka bez njihove saglasnosti bi bila protivzakonita – ističu u ovom Klubu.

Klub odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka poručuje da je očigledno da nisu po srijedi argumentovani zahtjevi nego “razlozi da se onemogući normalno funkcionisanje Grada” i ovom prilikom još jednom apeluju na odbornike SNSD-a da odustanu od opstrukcije i od direktnog činjenja štete građanima Banjaluke.

Prihvati notifikacije