Banjaluka

"Iz resornog ministarstva odbili poziv" Iz Gradske uprave Banjaluka poručuju da su tražili sastanak da se NE DUPLIRAJU UDŽBENICI

Kako bi obezbijedili besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola, Grad Banjaluka je ranije proveo tender za nabavku udžbenika od 3. do 9. razreda i u protekloj nedjelji potpisao ugovor, koji će zajedno sa bankarskom garancijom, u ponedjeljak biti poslat Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske na potpisivanje.

"Iz resornog ministarstva odbili poziv" Iz Gradske uprave Banjaluka poručuju da su tražili sastanak da se NE DUPLIRAJU UDŽBENICI
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Imajući u vidu da je Vlada Republike Srpke, dan nakon što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković stavio potpis na ugovor, donijela odluku da pribavi udžbenike i za osnovce 3. i 4. razreda u cijeloj RS, Grad je tražio sastanak sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS, kako bi se izbjeglo dupliranje udžbenika.

Pročitajte još

Međutim, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije prihvatilo prijedlog za sastanak, saopšteno je iz Gradske uprave.

Dopisom koji su uputili Gradu rekli su da su aktivnosti raspodjele udžbenika u nadležnosti Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

S obzirom na to da su tenderom koji je sproveo Grad već obuhvaćeni udžbenici za 3. i 4. razrede, te isti u ovom trenutku ne mogu biti isključeni iz nabavke, Grad Banjaluka je redložio da se sredstva namijenjena Banjaluci preusmjere u druge lokalne zajednice za kupovinu udžbenika za 5. razred.

Prihvati notifikacije