Banjaluka

Iz SDS odgovorili gradonačelniku: Dok Radojičić tvrdi da je bezgrešan, Grad ostaje bez vrijednog zemljišta

Odgovarajući na najnoviju izjavu gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića u kojoj je ustvrdio da u svom mandatu nije imao nijedan neuspjeh, pitaju kako je onda moguće da je grad Banjaluka u svakom sporu oko gradskog zemljišta izašla kao poražena strana.

Iz SDS odgovorili gradonačelniku: Dok Radojičić tvrdi da je bezgrešan, Grad ostaje bez vrijednog zemljišta
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Novi slučaj gubitka gradskog zemljišta, zbog kojeg je Grad morao odustati od gradnje nove sportske dvorane kod Gimnazije, je još jedan poraz za Banjaluku i dokaz nesposobnosti aktuelne vlasti predvođene gradonačelnikom, koji tvrdi da je bezgrešan, poručili su iz Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Ističu da je Grad je ovaj put poražen od strane jednog školskog odbora po čijoj je žalbi RUGIP upisao sporno zemljište kao vlasništvo banjalučke Gimnazije, a ne Grada.

Poražavajuća je i činjenica da je informacija o gubitku zemljišta došla nakon što su saglasnost na studiju opravdanosti za izgradnju nove sportske dvorane dala nadležna ministarstva u Vladi RS- napominju u GO SDS Banja Luka.

Navode da se vrijednost ovog zemljišta, koje se nalazi između Gimnazije i kružnog toka na Laušu, mjeri milionima KM i da je očigledno je da su oko na nju bacile strukture koje iz sjene upravljaju Gradom.

Pitaju kako je moguće da nakon poznate afere sa zemljištem Poljoprivredne škole Grad nije izvukao nikakvu pouku.

– Ono što je zajedničko za ovaj, kao i za sve druge slučajeve u kojim je Banjaluka ostala bez najvrjednijeg građevinskog zemljišta, je da su svi akteri ovakvih otimačina bili članovi SNSD-a- kažu u GO SDS Banjaluka.

Pročitajte još

Napominju da su kadrovi SNSD-a na svim rukovodećim pozicijama u RUGIP-u i da je isti slučaj je i sa direktorima svih škola u Banjaluci, kao i članovima školskih odbora, koji su popunjeni sa istaknutim članovima ove stranke.

– Upravo u ovoj činjenici treba tražiti razloge zašto je reakcija gradskih vlasti, umjesto identifikovanja odgovornih i njihovog sankcionisanja i ovaj put išla u smjeru zataškavanja afera- navode iz GO SDS Banjaluka.

Upozoravaju da je ovo samo jedan u nizu sličnih slučajeva u ovoj godini i da građevinska mafija užurbano privodi aktivnosti na otimanju preostalog gradskog zemljišta.

– Građevinska mafija zna da se rok za sprovođenje ovih mutnih radnji završava nakon održavanja lokalnih izbora i promjene vlasti u Banjaluci i za očekivati je da će u narednim mjesecima biti još žešćih nasrtaja na prestalo javno zemljište u našem gradu- upozoravaju iz GO SDS Banjaluka.