Kultura

IZ UGLA MAJKE Novi dokumentarac obilježiće 10 godina od smrti Ejmi Vajnhaus

Godišnjica smrti pjevačice Ejmi Vajnhaus biće obilježena dokumentarnim filmom o njenom životu, pod nazivom "Amy Winehouse: 10 Years On".

IZ UGLA MAJKE Novi dokumentarac obilježiće 10 godina od smrti Ejmi Vajnhaus
FOTO: STEPHANIE LECOCQ/EPA

Uglavnom je veći dio filma iz ugla njene majke, Dženis Vajnhaus, ali se pojavljuju i drugi članovi porodice, kaoi prijatelji koji dijele sa publikom sjećanja na pjevačicu. Osim intervjua, biće prikazan i materijal koji do sada nije viđen u javnosti, a koji je ustupila njena porodica.

– Dženis ima multipla sklerozu, pa želi da snimi ovaj dokumentarni film kako ne bi zaboravila detalje iz života svoje kćerke – navodi BBC, na čijem će se kanalu i emitovati film.

Pročitajte još

Režiser Asif Kapadija je prije šest godina već objavio jedan dokumentarac o životu Ejmi Vajnhaus, za koji je njen otac, Mič, rekao da sadrži mnogo neistina. Upravo zato, i njena majka se raduje novoj prilici da ispriča šta želi.

– Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Ejmi, onu koju sam odgajila i drago mi je što ću sada moći da dam ljudima uvid u to kakva je ona zaista bila – rekla je Dženis Vajnhaus.

Podsjetimo, pjevačica je preminula 23. jula 2011. godine, a naknadno je objavljeno da je u pitanju bilo trovanje alkoholom, piše b92.