Hronika

Iza kulisa masovnog trovanja u "Sinneru": Dio djece nije mogao ući u klub zbog svađe sa obezbjeđenjem, kod jedne djevojčice pronađena MARIHUANA

Čak 33 djece otrovalo se preksinoć špiritusom u klubu "Sinner" u Beogradu. Veliki broj njih je završio na toksikološkom odjeljenju VMA, a neki su imali i 2,8 promila alkohola u krvi.

djeca u alkoholisanom stanju
FOTO: MOJ_BEO_GRAD/INSTAGRAM/VESNA LALIĆ/RINGIER

Međutim, Blic sada otkriva šta se dešavalo iza kulisa masovnog trovanja djece.

Prema saznanjima, djeca su u klub “Sinner” bila pozivana preko društvene mreže Instagram i preko promotera. Karte za to veče su bile od 2.000 do 3.000 dinara, u zavisnosti od toga da li su birali mali ili veći separe.

Dio djece nije mogao da uđe u klub

Prema saznanjima, jedan broj djece nije mogao da uđe u klub jer je došlo do nekih čarki sa obezbjeđenjem koje nije htjelo da ih pusti unutra. Sumnja se da je možda prodato i više karata nego što je klub mogao da primi ljudi.

Dok se to dešavalo, jedan broj djece, koja su bila pijana, počeli su da izlazi napolje, da ih izvode, kada počinju da stižu i prva vozila hitne pomoći.

Poluprazne otvorene flaše navodne “votke”

Oni koji su pak ušli, prema saznanjima, na stolovima zatiču sokove, ali i otvorene flaše sa navodno “votkom”. Srećom, jedan broj djece nije pio, jer je na stolovima bilo tih otvorenih flaša, čak i onih koje nisu bile pune, već poluprazne.

Sreća u nesreći je što nisu svi to htjeli da piju i što sva djeca nisu uspjela da uđu u klub. Da je bilo drugačije, bilo bi i više onih koji bi se otrovali ovim pićem.

Pročitajte još

Inače, djevojčice su plaćale posebno kartu, dječaci posebno, a ako su dolazili kao par, pošto je bio Dan zaljubljenih, plaćao je samo dječak.

Podsjećamo, čak 12 djece u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola u krvi primljeno je preksinoć na VMA.

– Oni su bili u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola. To je ozbiljno stanje. Zabrinjava činjenica da maloljetnici dolaze u tako teškom stanju – rekao je Ivan Leković, doktor Hitne pomoći VMA.

– Dvadesetšest osoba od kojih su 12 bila djeca mlađa od 15 godina na žurci su se otrovala špiritusom u poznatom beogradskom klubu. Cijelu noć su proveli na VMA, a u krvi pronađen je visok procenat etanola – navodi se na Instagram stranici moj_beo_grad_.

Kod jedne djevojčice pronađena marihuana

Više tužilaštvo u Beogradu zajedno sa policijom radi na utvrđivanju svih okolnosti datog slučaja.

Pretkrivični postupak je u toku.

Kako se saznaje, protiv jedne maloljetnice biće podijneta krivična prijava Odjeljenju za maloljetnike Višeg tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog djela neovlašćeno držanje opojnih droga, jer je kod nje pronađena kesica sa marihuanom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu