Hronika

IZA LIKVIDACIJE STOJI FILMSKA PRIČA Ubio muškarca nakon svađe oko MILIONSKE PLJAČKE

Novopazarska policija uhapsila je Bajazita B. (25) iz ovog grada zbog sumnje da je u srijedu uveče oko 23 časa u restoranu “Dar”, u Ulici Save Kovačevića, ubio sugrađanina Bejta Krlića (51).

IZA LIKVIDACIJE STOJI FILMSKA PRIČA Ubio muškarca nakon svađe oko MILIONSKE PLJAČKE
Foto: Nikola Kočović/RAS Srbija

Prema nezvaničnim informacijama, Bajazit, Bejto i još jedan mladić su sjedili za istim stolom da bi poslije izvjesnog vremena započeli žučnu raspravu koja je prerasla u fizički obračun.

Tom prilikom osumnjičeni je ispalio hitac iz vatrenog oružja u Krlića, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Bajazit B. se sumnjiči za ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja, a po nalogu nadležnog tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 časova – kažu u policiji.

Razlozi sukoba i dalje su nepoznati, ali Novim Pazarom kolaju priče da je Bajazit bio u svađi sa Krlićevim sinovcem koji je, navodno, sjedio te večeri sa njima za stolom, i to sve zbog spektakularne pljačke preko milion evra u Njemačkoj od prije dvije godine.

Tada je Rijad Krlić, drugi Bejtov sinovac, odvezao blindirani kombi za transport novca sa više od milion evra i pobjegao sa nepoznatim pomagačem. Uhapšen je poslije par dana u Mađarskoj, prilikom pokušaja ulaska u Srbiju. U međuvremenu je osuđen, a mediji su pisali da nije otkrio ko mu je pomogao, kao i da novac do danas nije pronađen.

– Ono što smo uspjeli da saznamo je da je Bajazitov brat, navodno, bio taj Rijadov nepoznati pomagač i da su on, ali i njegovi roditelji osuđeni i nalaze se u zatvoru u Njemačkoj zbog saučesništva – dodaje izvor Blica iz istrage.

Da li je do svađe između Bajazita i članova porodice Krlić došlo zbog toga što vjeruje da mu brat i roditelji nevini leže u zatvoru ili zbog podjele plijena od milion evra, još uvijek nije poznato.

– Prilikom saslušanja nije htio eksplicitno da se izjasni o tome, ali se dalo zaključiti da je u svađi sa braćom Krlić od te pljačke u Njemačkoj i da je sastanak sa Rijadovim bratom i stricem u restoranu “Dar” bio unaprijed dogovoren – dodaje izvor.

Spektakularna pljačka u Minhenu dogodila se 24. avgusta 2017. godine, kada je Rijad Krlić, prilikom dostave novca bankama, iskoristio odsustvo kolega i mirno odvezao kombi sa preko milion evra.

Vozilo je ostavio oko 400 metara dalje, gdje ga je čekao nepoznati mladić i pomogao mu u nošenju vreća sa novcem. U naredna dva dana bio je najtraženiji begunac u Evropi, sve dok nije uhapšen u blizini Segedina, dok je pokušavao pješke da pređe u Srbiju.

Novac nikada nije pronađen, a policija u Njemačkoj je imala dvije teorije – da je negdje zakopan ili kod saučesnika.

Na koliko su osuđeni Krlić i pomagači, nije poznato, ali su mediji spekulisali da neće dobiti dugogodišnju robiju jer prilikom pljačke nije bio naoružan, niti je primjenio silu. Takođe, ukradeni novac je bio osiguran, pa nijedna od banaka kojima je tek trebalo da dostave novac nije bila u gubitku. Sve to je uzeto kao olakšavajuća okolnost.

Ubijen mu brat, supruga poginula

Brat Bejta Krlića, Naser, ubijen je 2008. godine u hotelu “Atlas”, udaljenom tek oko kilometar od restorana “Dar”. U njega je ubica ispalio nekoliko hitaca nakon što su se potukli ispred objekta.

– Prije par godina poginula mu je supruga u saobraćajnoj nesreći prilikom povratka iz Njemačke – dodaje prijatelj porodice Krlić.