Svijet

IZA REŠETAKA NAKON STRAVIČNOG OTKRIĆA Ovo je vozač HLADNJAČE SMRTI optužen za smrt 39 ljudi

Objavljeni su identitet i fotografije vozača kamiona koji je optužen za ubistvo, nakon što je nađena hladnjača sa 39 tijela u industrijskom parku u Eseksu.

IZA REŠETAKA NAKON STRAVIČNOG OTKRIĆA Ovo je vozač HLADNJAČE SMRTI optužen za smrt 39 ljudi
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

U pitanju je 25-godišnji Mo Robinson iz Portadauna u Sjevernoj Irskoj. On je pritvoren nakon stravičnog otkrića u kamionu koji je vozio.

Na njegovom profilu na Fejsbuku vidi se kako pozira sa kamionima.

Njegova porodica je u izjavi za britanske medije rekla da nemaju pojma šta se dešava.Kako su rekli, on je oženjen i uskoro bi trebalo da postane otac.

Pročitajte još

Ranije danas je saopšteno da je u Voterglejdu u Eseksu nađen kamion sa 39 tijela i da je vozilo registrovano u Bugarskoj.

Prve istrage ukazuju na to da su se ljudi u kamionu hladnjači, za koje se vjeruje da su ilegalni imigranti, vjerovatno smrzli na smrt u kamionu dok su pokušavali da stignu do tačke iz koje je najlakše da se uđe u Veliku Britaniju, preko Irske.

Kamion stigao iz Belgije?

Iz policije Eseksa ranije je saopšteno da je kamion stigao iz Bugarske, ali je iz bugarskog Ministarstva spoljnih poslova saopšteno da je vozilo u Bugarskoj registrovano 19. juna 2017. godine i da je napustilo zemlju dan kasnije.

Iz Ministarstva ističu da vozilo pripada kompaniji koja je u vlasništvu jedne žene iz Irske.

U saopštenju se dodaje da se kamion nije vraćao u Bugarsku nakon 20. juna 2017. godine.

(Blic)