Magazin

Izaberite mačku na osnovu svog horoskopskog znaka: One vole udobnost i lijepo okruženje

Želite da uvedete mačku u svoj život, ali ne znate koju rasu da izaberete.

Izaberite mačku na osnovu svog horoskopskog znaka: One vole udobnost i lijepo okruženje
FOTO: LUKASZ GAGULSKI/EPA

Ako vam i horoskop poručuje da je maca vaš budući kućni ljubimac, onda zaista ima smisla da razmotrite koja je rasa kompatibilna sa vašim horoskopskim znakom.

Sastavili smo listu horoskopskih znakova i rasa mačaka koje “idu” uz njih. Ako ste se ikada zapitali može li mačka imati svoj horoskopski znak, Gerbis potvrđuje da može, ukoliko znate datum njenog dolaska na svijet. Ako nemate ovaj podatak, to možete pretpostaviti na osnovu njenog karaktera.

– Prijateljski raspoložena i umijata maca može biti Rak ili Lav, a tvrdoglava maca koja se ponaša kao snob moguće da je Devica – poručuje Gerbis.

Ovan i bengalska mačka

Gerbis kaže da je bengalska mačka nalik leopardu savršena za divljeg i vatrenog Ovna. Ova žestoka mačka je pravi atleta, divlja, strastvena ali ponekad lijenja. Pošto je Ovan znak koji žudi za avanturom, ljubavlju i isprobavanjem novih stvari, bengalska mačka je njegov idealan saputnik.

– Ovnovi žele mačku koja se lako gaji, zabavna je za gledanje, obožava vlasnika i pomalo je divlja, poput njega – kaže Gerbis.

Bik i škotska fold maca

Sa Bikom se dobro slaže škotska fold maca koja je privržena, umiljata i šarmantna, kaže Gerbis. Bikovi cijene najbolje stvari u životu i vole da imaju dom opremljen lijepim stvarima, što je i afinitet škotskih foldova: oni vole udobnost i lijepo okruženje.

Blizanci i korniš reks

Gerbis nam kaže da se mačka sa šarom poznatom kao “kornjačevina” često pojavljuje među korniš reksovima. Takva maca kao da ima podijeljeno lice, što podsjeća na dvostruku ličnost, kakvu ponekad imaju Blizanci. Kao i vlasnik Blizanac, i korniš reks je aktivan, razigran i voli da bude primjećen, prenosi Telegraf.

– Blizanci ponekad pokazuju dve različite strane ličnosti. Oni su inteligentni sagovornici, mada ponekad rasejani. Oni bi uživali u maci koja je razigrana i radoznala koliko i oni –  kaže Gerbis.

Rak i regdol

Ovo je savršena mačka za Raka: nježna, pahuljasta i slatka. Rak je veoma privržen domu i voli da oko sebe ima mnogo ljudi koje će obasipati ljubavlju.

– Regdol mačke je tako lako voljeti –  kaže Gerbis.  One su veliki pahuljasti prijatelji koji znaju kako da vam otope srce. Ako ste Rak i sviđa vam se ideja da u domu imate umiljatu loptu punu ljubavi, regdol je pravi izbor za vas.

Lav i mejn kun

Gerbis kaže da je prirodno da vlasnik Lav izabere za ljubimca mačku rase mejn kun. Kao i Lavovi, ove mačke imaju jaku ličnost, društvene su, druželjubive i opuštene.

– Lavovi vole da budu u centru pažnje. Oni su velikodušni, vole druge ljude, ali uživaju u nadmoći –  kaže Gerbis i dodaje da mejn kun savršeno odražava stav Lava prema životu.

Djevica i persijska maca

Djevice su veoma usredsređene na detalje, a to se savršeno slaže sa jednom od odlika karaktera persijske mace. Ova tiha i probirljiva maca je četvoronožna reinkarnacija Djevice koja je zemljani znak. Osobe u ovom znaku stoje čvrsto na zemlji, odlično su organizovane i daju dobre savjete. Veoma vode računa o zdravlju, pa koliko brinu o sebi, isto toliko vode računa i o drugima. Djevica će voljeti savršenu sliku koju će mu pružiti maca persijanka dok drijema na njenom laptopu!

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije