Politika

IZABRANA JEDNOGLASNO Sanela Gorušanović-Butigan izabrana za privremenu predsjednicu VSTS

Sanela Gorušanović-Butigan izabrana je kao ovalaštena osoba koja će predstavljati Visoki sudski i tužilački savjet do izbora novog predsjednika.

IZABRANA JEDNOGLASNO Sanela Gorušanović-Butigan izabrana za privremenu predsjednicu VSTS
FOTO: SRNA
VSTS BiH

Na današnjoj sjednici VSTS jednoglasno je usvojen prijedlog da Sanela Gorušanović-Butigan predstavlja VSTS nakon što je Milan Tegeltija podnio ostavku.

Gorušanović-Butigan je sutkinja Opšinskog suda u Sarajevu. U VSTS je izabrana u junu ove godine na mjesto potpredsjednice, nakon što je mandat istekao Ružici Jukić.

Sa današnjim danom završava se era Milana Tegeltije u VSTS i to nakon brojnih afera. On je danas službeno podnio ostavku, a nakon toga i napustio sjednicu. U podnesku je naveo da smatra da je VSTS kompromitovan i da ne želi učestvovati u njegovom radu, prenosi Klix.

On se povlači sa svih pravosudnih funkcija, a trenutno nije poznato gdje će biti angažovan.

Pročitajte još

U narednom periodu pred VSTS je mnogo posla, a prije svega očekuju se i izmjene Zakona o VSTS, za što je prijedlog danas uputio i DF.

Kritike na račun rada VSTS i generalno pravosuđa u proteklom periodu su iznosili i Američka ambasada, OHR te OEBS, ali i brojni međunarodni izvještaji su upozoravali na probleme.

Prihvati notifikacije