Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZAZOV Promocija biciklističke rute od 1.000 kilometara

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

Udruženje građana “Centar za bolji kvalitet života”, uz podršku Grada, organizuje od sutra do nedjelje projekat „B-HARD Ultra race&brevet“.

Riječ je o izazovnoj turističko-sportskoj međunarodnoj biciklističkoj manifestaciji čiji je glavni zadatak promocija biciklističke rute u dužini od 1.036 kilometara, koja će biti uvrštena u turističku ponudu Banjaluke i služiti za upoznavanje prirodnih i istorijskih znamenitosti RS i BiH, ali i promociju bicikla kao ekološkog i zdravog načina putovanja.

– Ovo je prvi put da se ovaj tip vožnje organizuje na tako visokom nivou, sa jasno određenim ciljem promocije i kreiranja turističke ponude, a uz aktivnu podršku svih turističkih organizacija i zajednica na ruti. Manifestacija takođe sadrži i jednodnevnu vožnju od 258 kilometara, kao i prvu organizovanu grupnu vožnju pripadnica ljepšeg pola u široj regiji, u dužini od 80 kilometara – kažu u Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

U okviru “B-HARD”, učesnici imaju na raspolaganju samo 75 časova da izvezu rutu dužu od 1.000 kilometara, ali u okviru turističke ponude ista ruta će biti vožena 7 ili 10 dana, sa ili bez aktivne pratnje i podrške na putu. Takođe, “Centar za bolji kvalitet života” će u okviru projekta kreirati niz kraćih ruta i organizovanih vožnji, na distancama od 50 do 300 kilometara, kroz banjalučku i okolne regije.

Početak manifestacije “B-HARD” je planiran u četvrtak u 7 časova iz parka “Petar Kočić”, a završna ceremonija 16. juna u vijećnici Banskog dvora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO