Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZAZOV ZVANI MEŠA Premijera predstave “Derviš i smrt” u martu

Kultura
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Narodno pozorište Republike Srpske priprema novu predstavu “Derviš i smrt”, koju je po romanu Meše Selimovića režirao Dejan Projkovski, a premijera se očekuje u drugoj polovini marta.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Vladimir Đorđević je rekao da će se ekipa koja radi ovu predstavu potruditi da na pravi način na pozorišnim daskama oživi Selimovićevo veliko djelo.

– Radimo klasičnu predstavu prema djelu koje se izučava i kao lektira u školama, što nam predstavlja veliki izazov – rekao je Đorđević.

Đorđević je izrazio zadovoljstvo jer režiju radi Dejan Projkovski iz Sjeverne Makedonije, koji ima bogato iskustvo u radu na predstavama po djelima svjetskih književnih velikana.

– Projkovski je u regionu poznat po tome što je radio velike spektakle kao što su “Ana Karenjina” u Novom Sadu, “Braća Karamazovi” u Sofiji, te očekujemo da će i od ove predstave na poseban način napraviti pravo umjetničko djelo – rekao je Đorđević.

On je naveo da glavnu ulogu igra Zlatan Vidović, a, osim njega, u predstavi glume i Bojan Kolopić, Anja Ilić, Željko Erkić, LJubiša Savanović, Đorđe Marković, Miroslav Sinkić, Boris Šavija i Rok Radiša.

Prema njegovim riječima, “Derviš i smrt” će biti novitet na repertoaru ovog pozorišta, koji će se od ostalih predstava izdvajati po kostimima i scenografiji, ali i drugim segmentima.

– Ovo je izvrsna prilika za domaće glumce da pokažu svoj talenat u novom svjetlu – istakao je Đorđević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO