Tenis

IZBAČENA RUSIJA Srbija ide na završni turnir Dejvis Kupa

Teniska reprezentacija Srbije zamijenila je Rusiju na završnom turniru Dejvis kupa, nakon što je branilac titule isključen iz takmičenja zbog rata u Ukrajini. Srbija je izabrana kao najbolje rangirani tim koji je igrao prošle godine u polufinalu Dejvis kupa.

IZBAČENA RUSIJA Srbija ide na završni turnir Dejvis Kupa
FOTO: JUANJO MARTIN/EPA

Srpski tim je na osnovu toga prvobitno dobio specijalnu pozivnicu organizatora, uz koju je bez učešća u kvalifikacijama direktno prošao u završnicu takmičenja u septembru, ali će sada vajldkarta biti dodijeljena nekoj drugoj reprezentaciji.

Odluka o tome biće donijeta po završetku kvalifikacija, 4. i 5. marta, kada će biti dodijeljena pozivnica jednoj od 12 eliminisanih reprezentacija. U kvalifikacijama će igrati Ekvador, Rumunija, Finska, Kolumbija, Kanada, Brazil, Slovačka, Mađarska, Norveška, Japan, Češka i Austrija.

Osim Srbije, prošlogodišnjeg finaliste Hrvatske i Velike Britanije koja je dobila jednu od dvije specijalne pozivnice, do sada se kroz kvalifikacije na završni turnir Dejvis kupa plasiralo 12 reprezentacija: Argentina, Australija, Belgija, Francuska, Nemačka, Italija, Kazahstan, Južna Koreja, Holandija, Španija, Švedska i SAD.

Grupna faza završnog turnira, odigraće se u četiri grada, a četvrtfinala i polufinala igraće se u petom gradu. Domaćini će biti poznati naknadno.

Iz takmičenja je isključena i Bjelorusija, koja je trebalo da igra protiv Meksika u baražu za opstanak u Svjetskoj grupi 1. Ovom odlukom Meksiko je ostao u Svjetskoj grupi 1.

Prihvati notifikacije