Hronika

IZBJEGAVAO ODLAZAK U ZATVOR Modričanin koji je uhapšen u Banjaluci po potjernici za OBLJUBU NAD DJETETOM sproveden u KPZ Foča

Modričanin R.I., koji je uhapšen u Banjaluci na osnovu potjernice za obljubu nad djetetom, sproveden je u Kazneno-popravni zavod u Foči na izdržavanje osmogodišnje kazne zatvora.

zatvor
FOTO: SHUTTERSTOCK

Potjernica za R.I. je raspisana u decembru prošle godine jer je, kako ATV saznaje, izbjegavao odlazak u zatvor po presudi Okružnog suda u Doboju od osam godina zatvora za krivično djelo obljube nad djetetom mlađim od 15 godina.

U presudi se navodilo da je optuženi u avgustu 2019. godine stupio u ljubavnu vezu sa 14-godišnjom djevojčicom. U to vrijeme R.I. je radio na vašaru u okolini Modriče. Iako je znao da je žrtva dijete s njom je imao seksualni odnos u kamp kućici, koju koriste zaposleni. Nakon tog odnosa djevojčica je ostala trudna i rodila žensko dijete za koje je DNK vještačenjem utvrđeno da je R.I. biološki otac.

Pročitajte još

Presuda je objavljena u junu 2022. godine i sud je tada optuženom R.I. ukinuo pritvor. Da bi se spriječilo bjekstvo izrečene su mu mjere zabrane napuštanja opštine Modriča. Oduzet mu je i pasoš i zabranjeno mu je da sa ličnom kartom prelazi granicu BiH. Bio je dužan i da se jednom mjesečno lično javlja Policijskoj stanici u Modriči, ali je sve mjere prekršio.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu