Hronika

"IZBO GA 9 PUTA I OTIŠAO NA KAFU" Poruka kćerke Dušanovog ubice izazvala buru u selu

“Sine, sve što ti nisam uspjela reći, isplakala sam…”, napisala je majka svirepo ubijenog Dušana Vlaisavljevića (38) iz Bačkog Brestovca.

"IZBO GA 9 PUTA I OTIŠAO NA KAFU" Poruka kćerke Dušanovog ubice izazvala buru u selu
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Nesrećna žena ne može da prihvati da joj je sin oduzet u trenu i na tako svirep način. Ona svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje fotografije svog sina.

Nepuna tri mjeseca prošla su otkako je pronađeno tijelo Dušana Vlaisavljevića u septičkoj jami u dvorištu njegovog komšije iz sela Gorana Tiragića (54), pišu Novosti.

Pojedini mediji objavili su da je kćerka Tiragića, osumnjičenog za ovaj zločin, na društvenim mrežama objavila poruku u kojoj je navela da ne krivi oca za ubistvo.

Ne krivim te oče! Ne krivim te što si spasio svoj život! Hvala ti što si se borio kao lav da spasiš sebe i ne ostaviš nas! Hvala ti Bože što si bio uz njega i dao mu snage, jer ipak si ti taj koji odlučuješ! – napisala je M.R. na svom Fejsbuk profilu, navode Večernje novosti.

Ova objava nije više dostupna na njenom profilu, a Novosti navode da je objava izvazala bijes i ogorčenje kod Brestovčana koji su osudili ovu poruku.

Dušan je bio neoženjen, a njegovi majka, otac i brat zanijemili su pred podrškom koju je kćerka javno dala ocu osumnjičenom za svirepi zločin.

– Monstrum je Dušanu zadao prvi ubod s leđa, dok se tome nije nadao, a onda još osam uboda u stomak. Pa se sasvim slučajno nije pokajao, već ga je ubacio u septičku jamu, koju je pritom zalijepio da ne izgleda otvoreno, oprao svu krv, okrečio, izvukao fugne gdje je bilo tragova krvi i već u 7 sati, poslije zločina, bio na prvoj jutarnjoj kafi u kafani – rekla je Zvezdana Vlaisavljević, supruga Dušanovog rođenog brata za Novosti.

Vlaisavljevićeva majka na mrežama je nakon toga ostavila potresnu poruku.

– I oblaci iznad kuće su drugačiji. Sve se u životu vraća… Bog sve vidi i posebno majčine suze broji. Za svako zlo život će te kad tad kazniti. Prije ili kasnije sve dođe na naplatu. Bog je taj koji sve gleda i koji će da sudi… Ne očekuj sreću ako iz tuđeg oka izmamiš suze, one će ti biti naplaćene kad-tad – napisala je ona.

Foto: A.Stanković/RAS Srbija
Foto: A.Stanković/RAS Srbija

Kako je Bački Brestovac malo selo i mještani se poznaju, tako se poznaju i članovi ove dvije porodice. Da je prva vijest o Dušanovom nestanku potresla sve mještane koji su odmah krenuli u potragu za njim, pokazuje i to da je upravo i Tiragićeva lćerka na svom profilu dijelila vijesti o potrazi za Dušanom.

Nekoliko dana kasnije, otkriveno je da ga je njen otac ubio i bacio u septičku jamu u dvorištu.

Nestanak Dušana Vlaisavljevića prijavljen je 10. maja 2020. godine. Mještani i policija su odmah krenuli u potragu za mladićem koga su svi poznavali. Ubrzo su mještani ispričali da su Dušana posljednji put vidjeli u lokalnoj kafani upravo sa Goranom Tigarićem i posumnjali su da on stoji iza njegovog nestanka. Tigarić je, za to vrijeme, tvrdio kako je vidio da su Vlaisavljevića kolima pokupila dva mladića i da ga je on tada video posljednji put.

Međutim, ubrzo je klupko jezivog zločina počelo da se odmotava…

Policija je odmah počela da provjerava sa kim je Dušan bio kada je posljednji put viđen, ali i gdje je provodio vrijeme posljednjih dana prije nestanka. Tako su došli i do Gorana, inače u selu poznatog kao nasilnika.

Gorana su priveli na razgovor i poslije nekog vremena on je priznao da je nožem ubio Vlaisavljevića u svojoj kući i da je nakon toga njegovo tijelo bacio u septičku jamu. Zašto je to uradio, da li su pijanstvo i svađa u kafani prethodili zločinu ili je motiv druge prirode, ubica nije objasnio.

Mještani: Bilo je pitanje dana kada će Goran nekoga povrediti

– Bilo je pitanje dana kada će Goran nekoga povrediti. Nasrtao je na mještane nožem, pa i sjekirom. Ljudi su ga se plašili, a najbliži su pobjegli od njega – kazali su mještani Bačkog Brestovca nakon što je nađeno tijelo 38-godišnjeg Dušana Vlaisavljevića, zvanog Džiksi.

– Dušan je bio boem. Volio je kafanu, ali nikada nije pravio probleme, bio je dobar momak, predusretljiv. Živio je s roditeljima, bavio se prevozom robe – opisali su ubijenog mještani sela nadomak Odžaka.

Za osumnjičenog mještani nisu imali lijepe riječi.

– Ostavila ga je žena, kćerka se udala, a sin je otišao u Slovačku da radi. Svi su u stvari pobjegli od njega jer ih je maltretirao, plašili su ga se. Nije prezao ni da mještane pojuri nožem, pa i sjekirom. Jednostavno, bio je prgav. Odlazio je u kafanu, svađao se s poznanicima. Loš čovjek… – naveli su Brestovčani.