Politika

“IZBORA MORA BITI” Nešić poručio da zbog straha ne žele usvojiti budžet

Strah od izbora je jedino objašnjenje zašto nisu obezbijeđena sredstva za održavanje izbora. Ali, neka znaju, što ih više budu odlagali, njihov poraz će biti veći.

“IZBORA MORA BITI” Nešić poručio da zbog straha ne žele usvojiti budžet
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RINGIER

Ovim riječima je predsjednik DNS, Nenad Nešić prokomentarisao propalu telefonsku sjednicu Savjeta ministara na kojoj nije usvojena odluka o finansiranju izbora.

– Da je postojala iskrena želja i namjera, da nije bilo straha od izbora, fiskalni okvir bi bio usvojen na vrijeme kao i budžet institucija BiH za 2022. godinu. Mi smo na izmaku maja, a čak ni Nacrt budžeta institucija BiH za 2022.godinu još nije ugledao svjetlost dana. Šta je to ako ne opstrukcija!? – kaže Nešić.

Pročitajte još

On podsjeća da je na čelu Savjeta ministara Zoran Tegeltija, kadar SNSD, te da je najodgovorniji za usvajanje budžeta u zakonskim rokovima.

– Nisam čuo da je u proteklih šest mjeseci iko iz Predsjedništva BiH pitao Tegeltiju gdje je budžet, jer Predsjedništvo je formalni predlagač budžeta. Valjda im je svima jasno kako su ‘sijali’ u protekle četiri godine pa se boje kako će požnjeti – navodi Nešić.

Glume hrabrost, dodaje on, pa krivicu prebacuju isključivo na HDZ, što govori o nekorektnosti unutar vladajuće koalicije.

Nešić ističe da svi zajedno dijele odgovornost što nema budžeta. Dodaje da u normalnim zemljama, kada se budžet ne usvoji do Nove godine, pada vlast i sami podnose ostavke.

Nešić ponavlja da ”izbora mora biti” i da aktuelna vlast što prije mora postati politička prošlost jer su njihov jedini rezultat – izgubljene četiri godine.

– Ovaj narod zaslužuje vlast koja će rješavati probleme, a ne produkovati ih – zaključio je Nešić.

Prihvati notifikacije