Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Izetbegović: BiH se mora naoružavati

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da se BiH mora naoržavati i da se nikada više neće ponoviti 1992. godina kada su, kako je rekao, neprijatelji zatekli ovu državu nespremnu i nenaoružanu.

– Siromašni susjedi troše novac na skupo oružje. Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj. Mi u svemu tome moramo držati balans, jer slabost privlači – rekao je Izetbegović.

On je naveo da je “spas” u namjenskoj proizvodnji i da je BiH na pravom putu kada je riječ o naoružanju, prenosi portal Klix.

– Ovih dana završavamo pušku, uskoro ćemo krenuti s haubicama i dronovima, da ne nabrajam dalje. Radimo municiju svih vrsta, višecijevne bacače – rekao je Izetbegović i poručio da će se jačati namjenska proizvodnja.

On je naveo ovih dana svjedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinjavanju Bošnjaka, te da je potrebno jačati i jedinstvo patriota i moć BiH.

– Prošli put smo svi nastradali, ali moramo biti jaki i organizovati se kako nas ne bi napali. Srbi se ujedinjuju preko Beograda i crkve, HNS se ujedinjuje međusobno, a samo Bošnjaci ovih dana pričaju o dodatnom razjedinjavanju. Ja ih ponovo pozivam da to ne rade i da napravimo probosanski kamp koji će sve ove sile držati pod kontrolom – istakao je Izetbegović.

Izetbegović, koji je prisustvovao obilježavanju 26 godina od osnivanja Sedme muslimanske brigade takozvane Armije BiH u Zenici, rekao je da za tri dana završava svoj drugi mandat Predsjedništvu BiH gdje je proveo 10 godina, da mu je ova brigada u srcu i da mu je čast što je pred njima održao posljednji govor.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO