Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Izetbegović PRECIZAN: SDA je zainteresovana za Ministarstvo finansija na državnom nivou

Politika
Autor:

Foto: M. O./Klix/RAS Srbija

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je nakon današnje sjednice stranačkih organa da osuđuju teroristički čin u Novom Zelandu.

– Izražavam saučešće porodicama ubijenih – poručio je Izetbegović.

Potom je vrlo brzo prešao na formiranje vlasti sa SNSD-om, poručivši da je SDA zainteresovana za Ministarstvo finansija.

Osim za Ministarstvo finansija na državnom nivou, zainteresovani su za Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo pravde i Ministarstvo civilnih poslova.

– SDA i partnerske stranke trebaju preuzeti tri bošnjačke pozicije i poziciju iz reda ostalih u Savjetu ministara – rekao je Izetbegović.

Predsjedništvo SDA smatra da je potrebno što prije okončati formiranje vlasti zbog odavno probijenih rokova.

– Od pregovaračkog tima tražimo da do 24. marta završi sve pregovore kako bi se na narednoj sjednici Predsjedništva SDA, 25. marta, mogle donijeti konačne odluke o koalicijama – kazao je Izetbegović.

Naveo je da je predugo HDZ držao Ministarstvo finansija i da je vrijeme da sada preuzmu Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

– Pregovore za državni nivo vlast potrebno je nastaviti na nivou delegacija – dodao je on.

Naveo je da su razočarani većinom parlamentaraca u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH koji su odbili da raspravljaju o četničkom okupljanju u Višegradu.

– Zaprepašteni smo informacijama koje je iznio ministar Dragan Mektić, a koji se odnose na podmetanje dokaza u režiji hrvatskog konzula Ivana Bandića –  rekao je nadalje Izetbegović, piše Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO