Kultura

IZNENAĐENJE ZA LJUBITELJE "KVINA" Tribjut bend i asistent Fredija Merkjurija stižu u Beograd

Poslije nastupa od prije dvije godine, čuveni “Queen Real Tribute” bend ponovo će imati koncert u Kombank Dvorani u Beogradu, i to sa veoma specijalnim gostom - Piterom Fristonom, ličnim asistentom Fredija Merkjurija, najavili su iz te Dvorane.

IZNENAĐENJE ZA LJUBITELJE "KVINA" Tribjut bend i asistent Fredija Merkjurija stižu u Beograd
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/QUEEN REAL TRIBUTE BAND

U duhu velikog hita benda Kvin Šou mora da se nastavi (Show must go on ), koncert će se održati u okviru 29-godišnjice smrti neprolazne veličine kakav je bio frontmen sastava Kvin (24.11.1991.), s tim što će to biti nepunih mjesec dana od tog obilježavanja, jer se koncert morao odlagati zbog pandemijske krize.

Momci iz ovog sastava jedan su od najboljih svetskih Kvin tribjut bendova, iza koga je karijera duga već 14 godina, obišli su skoro pola Zemaljske kugle, i zanimljivo je da su imali čast da nekoliko puta otvaraju neke događaje i manifestacije.

Ovog ljeta upravo su oni otvorili Baštu rok kluba Fest u Zemunu, a 2019. bili su zvijezde prve večeri BELEF festivala, dok su 2018. godine imali mini koncert u Kombank Dvorani uoči premijere uspješnog filma “Boemska rapsodija” (Bohemian Rhapsody) o grupi Kvin.

Uvertiru u predstojeći koncert 14. decembra, već od 19h, napraviće specijalni gost, koji će ovaj događaj upotpuniti i učiniti ga izuzetnim, a to je lični asistent Merkjurija – Piter Friston (Peter Freestone), najbolji poznavalac harizmatičnog frontmena grupe Kvin.

Od gospodina Fristona, koji će prvi put ekskluzivno posjetiti Beograd, publika će moći da čuje intimne priče i istinite detalje o životu velikog Fredija Merkjurija, piše Tanjug.