Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZRAĐUJU ZAŠTITNU OPREMU ZA MEDICINARE Vrijedni i humani u gradiškim školama

Regioni
Autor:

Foto:Privatna arhiva/Petra Lukić/ RAS Srbija

U Osnovnoj školi “Vaso Čubrilović” i Tehničkoj školi Gradiška izrađuju zaštitne vizire za medicinske radnike Doma zdravlja i Bolnice.

Do sada je izrađeno 40 zaštitnih vizira, koji su donirani Domu zdravlja i Bolnici Gradiška. Oni su svoj program predstavili u Gradskoj upravi.

Direktor Osnovne škole “Vasa Čubrilović” Vladimir Stanišljević rekao je da je ova škola dobila 3D štampač pomoću kojeg izrađuju vizire u okviru projekta “Stem obrazovanja”.

Foto:Privatna arhiva/Petra Lukić/ RAS Srbija

Vlado Tomić, direktor Tehničke škole rekao je da su te svoje štampače stavljene u istu funkciju dobili od firme “3D Republika” iz Srbije.

Ove štampače u Tehničkoj školi inače koriste za potrebe praktične nastave. On kaže da su posjedovali manju količinu materijala za nosače vizira, te da će nastojati iz Srbije nabaviti još materijala dok foliju obezbjeđuju na domaćem tržištu.

Vesna Gluvić Čelić direktor Doma zdravlja Gradiška zahvalna je direktorima škola na ovom vrijednom i veoma korisnom gestu.

-Zdravstveni radnici koriste zaštitne naočare, a viziri su još pouzdaniji i bolji način da se zaštite – kazala je Vesna Gluvić Čelić.

Foto:Privatna arhiva/Petra Lukić/ RAS Srbija

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić ističe da su ove dvije škole putem međunarodnih projekata nabavile štampače i drugu informatičku opremu koju sada koriste u interesu svih građana.

On je naveo da je gradski Štab za vanredne situacije donio odluku da otvori poseban račun na koji građani i privrednici mogu da uplate novac za nabavku medicinske i zaštitne opreme.

On je istakao primjer Dalile Suhonjić, kćerka pokojnog gradiškog doktora Remze Suhonjića, koja živi Torontu i želi da Bolnici Gradiška donira jedan respirator.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO