Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZUZETAK Predsjedništvo BiH odbilo da dostavi Program reformi, OVO je razlog

Politika
Autor:

Foto: Predsjedništvo BiH/RAS Srbija

Predsjedništvo BiH je odbilo da postupi po Zakonu o slobodi pristupa informacijama i Transparensi internešenelu BiH dostavi Program reformi.

– TI BiH smatra da je ovakva odluka Predsjedništva BiH potpuno nezakonita, te će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva u cilju njenog javnog objavljivanja – naveli su iz udruženja.

Sekretarijat Predsjedništva BiH je u obraloženju naveo da je Program reformi proglasio izuzetkom u smislu objave informacija. Prema njihovom mišljenju, objava Programa reformi mogla bi da ugrozi dogovor iz Predsjedništva BiH koji glasi da će dokument da bude poslat u NATO putem Stalne misije BiH, u roku od jednog dana nakon što Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Savjeta ministara BiH.

– Dakle, stranka se odbija radi sprječavanja mogućnosti realizacije odluke značajne za interes javnog organa i drugih povezanih institucija. Objavljivanjem ove informacije bi se mogla osujetiti svrha postupka i objavljivanje je protivno interesu Predsjedništva BiH i drugih uključenih institucija iz pomenute odluke – navodi se u rješenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO