Svijet

IZVODILA CRNU MAGIJU NAD PREDSJEDNIKOM Na Maldivima uhapšena ministarka životne sredine

Na Maldivima je uhapšena ministarka životne sredine Fatimat Šamnaz Ali Salim, a lokalni mediji su objavili da je privedena pod optužbom da je praktikovala "crnu magiju" nad predsjednikom te zemlje.

IZVODILA CRNU MAGIJU NAD PREDSJEDNIKOM Na Maldivima uhapšena ministarka životne sredine
FOTO: WHISPERWIND ASMR/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ali Salim je uhapšena u nedjelju u prestonici Maleu, zajedno sa još dvije osobe. Ona će biti zadržana u pritvoru nedjelju dana do istrage, saopštila je policija ne navodeći detalje o hapšenju.

– Postoje izvještaji da je Ali Salim uhapšena zbog izvođenja crne magije nad predsjednikom Mohamedom Muizuom – prenosi lokalni San. U policiji nisu htjeli da potvrde ni demantuju objavljivanje.

Čarobnjaštvo, ili vradžbina, nije krivično djelo prema krivičnom zakonu na Maldivima sa muslimanskim stanovništvom, ali je kažnjivo sa šest mjeseci zatvora po islamskom zakonu. Na ostrvu Manadu, trojica komšija su prošle godine nasmrt izbole 62-godišnju ženu, nakon što je optužena za bavljenje crnom magijom, prenio je lokalni portal Mihaaru.

Policija je 2012. godine pokušala da razbije opozicioni politički skup nakon što je optužila organizatore da su bacili “prokletog pijetla” na zvaničnike koji su došli da im pretresu kancelarije, prenosi Indeks.hr.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu