Svijet

"Ja najviše volim sladoled sa komadićima čokolade" Konfuzna rečenica američkog predsjednika pred govor o pucnjavi u Nešvilu (VIDEO)

Američki predsjednik Džo Bajden našalio se u ponedeljak da se pojavio u Bjeloj kući samo zato što je čuo da će biti sladoleda.

Džo Bajden
FOTO: ANDER HARRER/EPA

U stvari, on je ovo rekao neposredno prije nego što je počeo da govori o užasnoj masovnoj pucnjavi koja je odnijela šest života u osnovnoj školi u Nešvilu nekoliko sati ranije.

– Moje ime je Džo Bajden. Ja sam suprug doktorke Džil Bajden. A ja jedem sladoled, sa komadićima čokolade. Došao sam jer sam čuo da ima sladoleda sa komadićima čokolade. Inače, gore imam pun frižider – rekao je predsednik na skupu žena preduzetnica.

Predsjednik se tada uozbiljio u vezi pucnjave u školi Кovenant, u kojoj su ubijena tri učenika i tri člana osoblja, nazvavši zločin “bolesnim” i “najgorom noćnom morom”, prije nego što je još jednom pozvao Кongres da usvoji zabranu nošenja oružja.

Na iznenađenje publike, Bajden se vratio na temu sladoleda sa još jednom uzvikom predstavniku “Dženisa”, lanca prodavnica iz Ohaja sa radnjama širom zemlje, uključujući lokaciju u blizini Bijele kuće.

– Da mi je dozvoljeno da vas odvedem gore, pokazao bih vam cijeli zamrzivač pun “Dženis” sladoleda sa komadićima čokolade – nastavio je Bajden.

Štaviše, Bajden se našalio da je “prilično dosadno kada si u javnom životu koliko i on, a poznat si po dvije stvari: sladoledu sa komadićima čokolade i Rej Ban naočarima za sunce”.

Кorisnici Tvitera nisu prihvatili Bajdenov humor, već su ga kritikovali, smatrajući da nije bilo vreme za takve šale, prenosi Jutarnji list.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije