Svijet

"Ja sam reinkarnacija Boga i spasilac svijeta" Hrvat u svom stanu lakovjernog Slovenca zlostavljao mjesec dana

Zagrebačka polciija osumnjičila je Damjana P. (37) za protivpravno hapšenje dvadesetdvogodišnjeg Slovenca.

automobil hrvatske policije
FOTO: INDEX VIDEO/YOU TUBE/SCREENSHOT

Agonija je trajala mesec dana, poslije čega je žrtva pozvala slovenačku policiju.

– Ja sam tajni agent, specijalista sam za katastrofe i spasilac svijeta – predstavljao se Damjan P. (37) sa zagrebačke Trešnjevke lakovjernom Slovencu Ž. F. (22).

Upoznali su se putem društvene mreže u avgustu 2022. godine. Slovenac je tražio istomišljenika s natprirodnim sposobnostima, a Damjan ga je uspeo uveriti da je on baš takva osoba.

Kako je portal 24sata.hr nezvanično saznao uverio je Slovenca da je on reinkarnacija boga Višne koji, prema hinduističkom vjerovanju, silazi s neba na zemlju kažnjavati zločince i nagraditi dobre ljude.

Pročitajte još

Bilo je to dovoljno da se lakovjerni Slovenac početkom januara zaputi u Zagreb na susret sa svojim, ali i “spasiocem” sveta. Doveo ga je u stan na Trešnjevci, gdje su trebali imati seanse, ali stvar se otela kontroli.

Slovenac je poslije mjesec dana pao u duboko stanje depresije i osećao se bezvrijednim. S gotovo suicidalnim namerama pozvao je slovenačku policiju.

Oni su o svemu obavestili kolege u Zagrebu, koji su uhapsili Zagrepčanina i posle kriminalističke istrage krivično prijavili zbog sumnje u krivično djelo protivpravno oduzimanje slobode.

Ove navode potvrdila je i zagrebačka policija koja je dodala i da je osumnjičeni zlostavljao žrtvu, nije davao hranu, kao i da su za osumnjičenog posle ispitivanja tražili protvor, ali je državno tužilaštvo to odbilo.

Naime, naloženo je mera opreza i zabrane približavanja žrtvi. Ako mu krivica bude dokazana prijeti mu tri godine robije, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije